Bijkomen in natuur én luxe verblijf op PUUR Exloo

Wat voelde ik me een driedubbele bofkont: precies in het ultieme winterweekend mochten wij een lang weekend verblijven op het schitterende PUUR Exloo in Drenthe. Dit nieuwe resort tilt verblijf op een vakantiepark naar een next level; nog nooit ben ik in Nederland in zo’n comfortabele en luxe afgewerkte vakantiewoning (herstel: vakantievilla) verbleven. En de ligging aan de prachtige natuur van De Hondsrug maakte de beleving compleet. 

Het nieuwste resort van Drenthe: PUUR Exloo

In een bijzonder mooi stukje Drenthe ligt dit nieuwe familieresort waar je zo de natuur inwandelt. En dat is dus ook precies waar PUUR Exloo van uitgaat: dat je jezelf tijdens de vakantie volledig onderdompelt in die omgeving. Dat begint al met de schitterende uitstraling van de villa’s. Ze zijn opvallend mooi voor een vakantiepark, maar dankzij gebruik van de natuurlijke materialen passen ze tegelijkertijd zo goed bij de omgeving. 

Wát een plaatjes! Niet zomaar een vakantiehuis, maar met recht een vakantievilla.

Het park heeft geen receptie, maar dat blijkt ook helemaal niet nodig te zijn om je welkom te voelen. Van tevoren ontvang je de toegangscode van je villa en je rijdt zo het park op. Bij binnenkomst stond er een pakket vol streekproducten op ons te wachten in de keuken en verse bloemen op tafel. En mocht je toch nog iets willen weten, dan is er een Guesthouse waar je terecht kan met al je vragen.

Vakantievilla met meer luxe dan thuis

Zoals je weet ben ik gek op reizen, maar het gebeurt niet snel dat een verblijf qua comfort kan tippen aan thuis. Dit keer vond ik het echt jammer om deze mooie villa al te moeten verlaten. Een sunshower (infrarood lamp) in de douche, heet water voor thee tappen uit de Quooker en ’s avonds in de Finse sauna: ik kon er wel aan wennen. 

Op PUUR Exloo krijg je de hotelervaring met opgemaakte bedden bij aankomst en verwennerij van Rituals in de badkamer.

De keuken is zelfs uitgerust met een Quooker!

Compleet met Sonos, goede gratis WiFi en een Smart-TV (dus je kan gewoon je series bingen, als je niet in de sauna zit)

Verder is het net alsof je in een hotelkamer aankomt: de bedden zijn opgemaakt, compleet met flesje water en chocolaatje op je nachtkastje. 

En als je dan ook nog gevoelig bent voor een mooi en comfortabel interieur kan je hier helemaal je hart ophalen. Door de grote raampartijen geniet je hier bovendien de hele dag van het buitenleven. 

En die sauna is ook top! Ik hou van het échte Finse werk en 90 graden was geen enkel probleem. Afkoelen doe je natuurlijk onder de regendouche.

Zo gaaf, die prachtige ramen op de slaapkamer.

Lees ook: Chillen in Zuna! Een paar dagen Salland & de Sallandse Heuvelrug

De Hondsrug UNESCO Global Geopark

Sinds 2015 heeft Geopark De Hondsrug UNESCO-status, wat al aangeeft dat je je hier in een bijzondere omgeving bevindt. Het landschap is hier ontstaan in de ijstijd. Toepasselijker kon het verhaal dit weekend niet worden, want we werden getrakteerd op de winter op haar mooist: een dik pak sneeuw én kraakheldere vrieskou. De natuur was dit weekend bijna overal in Nederland geweldig mooi, maar toch was me al snel duidelijk dat De Hondsrug en het Hunzedal een vakantiewaardige omgeving is.

Je ziet hier duidelijke de lichte glooiingen in het landschap.

Er zijn volop mogelijkheden om de omgeving te ontdekken (ook nu er niets open is). Wandel bijvoorbeeld het Sabeltandtijgerspoor, direct toegankelijk vanaf het park. Sla in de zomermaanden zeker het Molenveld niet over, waar je oog in oog komt te staan met de schapen. De herder brengt dan de schaapskudde dagelijks vanuit het dorp Exloo naar de heide. Dat moet toch een prachtig gezicht zijn!

Het Sabeltandtijgerspoor is een avontuurlijke wandelroute, waarbij je zelfs via een app door middel van Augmented Reality teruggaat naar de ijstijd.

Deze routes vind je allemaal direct grenzend aan PUUR Exloo. Je wandelt direct van het park het bos in.

Wandelen en schaatspret bij het Gasselterveld

In de zomer kom je hier om te zwemmen; nu was de recreatieplas ’t Nije Hemelriek dichtgevroren en werd er volop geschaatst. Toch viel het me erg mee hoe rustig het was vergeleken met veel andere plekken in Nederland. Misschien door de cultuur van de ijsverenigingen in het noorden? In de zomer kan het hier flink druk zijn, getuige de grote parkeerplaatsen. ’t Nije Hemelriek is vrij toegankelijk en ik was hier dit weekend meermalen te vinden voor de nodige rondjes op het ijs. Het was niet het beste natuurijs, maar toch blijft dat gevoel van schaatsen in de buitenlucht magisch!

Maar ook zonder schaatsen (of zwemkleding) is dit een hele mooie plek om te verkennen. Wij wandelden helemaal om ’t Gasselterveld heen. Helder water, wit zand, heuvels… het is bijna een on-Nederlandse plek. 

Nu kun je hier trouwens nog gratis parkeren, maar dit gaat wel veranderen. Binnen niet al te lange tijd wil Staatsbosbeheer hier betaald parkeren invoeren. Of dit het hele jaar gaat gelden is nog niet bekend, maar hou hier dus rekening mee als je dit gebied gaat bezoeken. Vanaf PUUR Exloo is Gasselte een dik kwartier rijden (over de Hunebed Highway; hoe leuk is dat!)

Comfortabel genieten van een andere omgeving

Dit weekend maakte het natuurlijk weinig uit waar je was in Nederland om van de winterpret te kunnen genieten. Om in deze omstandigheden een compleet andere omgeving te kunnen ontdekken was een extra cadeautje. Maar ik weet zeker dat het hier ook in de rest van het jaar heerlijk toeven is. Zelfs, of misschien ook zelfs juist nu er verder niks te doen is. Genieten van de buitenlucht is een van de dingen waar we het nu van moeten hebben en dat doe je hier volop. Vanaf PUUR Exloo loop je zó de bossen in. 

En áls je dan weggaat van huis, is het wel zo fijn als je ‘home away from home’ ook wel écht comfortabel is. Want je bent toch meer aangewezen op je verblijfsplaats nu er helaas geen openbare voorzieningen zijn zoals restaurants. Wat dat betreft vielen we hier met onze neus in de boter. Geen straf hoor, om niks anders te kunnen doen dan lekker wandelen en verder relaxen in de villa.

Normaal gesproken kan je als resortgast trouwens gebruikmaken van de faciliteiten (zoals wellness, zwembad en restaurants) van het naastgelegen Fletcher Wellness-Hotel De Hunzebergen. Dit weekend was alles nog gesloten, maar genieten deden we er niet minder om.

Genieten, genieten, genieten! Eerst (N)espresso with a view, en daarna meteen de natuur in.

Ik kon er wel aan wennen 🙂

Het park ligt direct aan de bosrand

Het lijkt dit weekend wel alsof we in een luxe wintersportdorp zijn beland!

Ik voel me helemaal opgeladen. De sneeuwpret gaf al een mentale boost, en even in een andere omgeving zijn deed daar nog een schepje bovenop. Mocht je twijfelen of het zin heeft om er in deze periode tussenuit te gaan: GA! Zeker als je zelfvoorzienend bent (de super compleet uitgeruste keuken was echt een uitkomst. Al werd er ook gewoon pizza bezorgd tot aan de deur van de villa: ideaal!). Meer was er niet nodig voor een vakantiegevoel. We kunnen er weer even tegen; zo fijn!

Take me back, please…

Zou het wat voor jou zijn, zo’n ultiem luxe verblijf op PUUR Exloo? 

Voor dit verblijf ben ik uitgenodigd door PUUR Exloo. Mijn enthousiasme over deze mooie plek is echter helemaal van mezelf 🙂

Bewaar dit artikel op Pinterest:

vakantie verblijf in luxe en natuur op puur exloo pinterest

1 Reactie

  1. Marcel
    maart 2, 2021 / 9:24 am

    Prachtig, staat op mijn shortlist! Kun je ook ergens de sneeuw erbij bestellen.. ? 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.