Project Bounce Back #3: ohja, zó voelt beginnen met hardlopen…

Motivatie quote: Keep going - inspirerende spreuk

Ongelooflijk, maar waar: het is mei. April is voorbij gevlogen, ook wel dankzij een fijne vakantie op Tenerife. Ik kon echt even bijkomen, daar was ik wel aan toe. Hoe het intussen is gegaan met project ‘Bounce Back’ lees je in deze nieuwe maandupdate.

Nieuwe energie

De afgelopen maand kreeg ik echt op zoveel vlakken nieuwe energie en dat zwengelde elkaar ook nog eens aan. Doordat ik even een rustperiode heb gehad na de intensieve behandeling, voel ik me steeds fitter. En daardoor kan ik meer dingen doen waar ik blij van word. Waardoor ik me vervolgens nóg beter voel. En dan word ik ook nog eens zo vrolijk van de lente. Win-win-win-win-win! 

Lees ook: Uplifting #3: Genieten van het gewone leven

Ook de vakantie heeft me erg veel goed gedaan. Het was super relaxt, en tegelijkertijd was het zo lekker om veel buiten te zijn, en het eiland te ontdekken. Én om weer hardlopen! Of nouja… de beginnerspogingen daarvan.

Motivatie quote: Take that first step - inspirerende spreuk

Over beginnen met hardlopen…

Eén van de redenen dat ik altijd met enige regelmaat bleef hardlopen was omdat ik nooit meer van het begin af aan wilde opbouwen. Ik zeg vaak: langere afstanden zijn niet zo zeer de kunst; beginnen met hardlopen is het moeilijkst. Die eerste weken, waarin je na een paar minuten alweer buiten adem bent en je afvraagt hoe je óóit een half uur aan een stuk kunt blijven rennen. Dát vind ik het zwaarst. 

Ergens had ik de illusie dat ik gewoon wel weer gelijk een stuk kon hardlopen, als ik lichamelijk hersteld zou zijn. Want ik rende al jaren, en ik ben tussendoor wel blijven sporten. Maar helaas. Met CrossFit en fietsen ga ik al snel vooruit, maar rennen voelt nog steeds erg zwaar. Verdorie… dat stukje conditie lijk ik dus toch echt opnieuw te moeten opbouwen.

En dus pakte ik er op Tenerife het Start2Run schema van de bekende Belgische Evy maar weer bij. Voor het eerst sinds 10 jaar. Telkens een paar minuten rennen, afgewisseld met wandelen. Een kleine mijlpaal: aan het eind van de vakantie liep ik voor het eerst weer een kilometer aan een stuk (Evy zou fier op me zijn ;)). Als je bedenkt dat ik na de chemotherapie nog maximaal 400 meter kon rennen, dan ga ik vooruit. Maar pfff… wel echt stapje voor stapje. Respect voor alle beginnende hardlopers! Het is het waard, uiteindelijk, maar je moet er wel echt even doorheen.

Keep going

Doorzetten, dat is de enige manier! Dat is ook meteen een mantra voor de maand mei. Het laatste intensieve deel van het hele behandeltraject is begonnen: 4 weken bestralingen. Hopelijk heb ik alweer een klein beetje energiereserve om op terug te vallen. En ik hoop dat ik kan blijven bewegen. Nog even volhouden! 


6 Reacties

 1. Nancy
  mei 2, 2019 / 8:04 am

  Zooo knap Yvonne! Niet alleen Evy is fier op u..?
  Maar inderdaad, die eerste km-ers achter elkaar rennen is het zwaarst. Gezien jouw doorzettingsvermogen zit je binnen afzienbare tijd weer op 5 km en vanaf dan is het (bijna) een eitje! Succes ?

  • Yvonne - Vrolijke Fladderaar
   Auteur
   mei 2, 2019 / 8:08 am

   Hihi, dat moment kijk ik érg naar uit! Thanks! 😀

 2. Monique Scipio
  mei 2, 2019 / 8:36 am

  Lieve Yvonne,
  Ik heb alles aan de zijlijn gevolgd maar wat een RESPECT voor jou ! ?

  • Yvonne - Vrolijke Fladderaar
   Auteur
   mei 2, 2019 / 10:15 am

   Dankjewel voor je lieve reactie 🙂

 3. mei 4, 2019 / 2:19 pm

  Wat goed dat je weer bent begonnen met hardlopen! Heel veel succes. En grappig dat je weer met Evy bent begonnen. Dat deed ik zo’n tien jaar geleden ook. Eigenlijk wel een goed programma om mee te beginnen he? Blij te lezen dat je meer energie krijgt. Wat lijkt me dat fijn.

  Succes met de laatste loodjes, ook! X
  Johanne onlangs geplaatst…BSB, Italië & Bookie Book Books: hier heb ik zin an!My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.