Energy boost! Activiteiten waar je goede energie van krijgt

Goede en positieve energie, daar kan ik niet genoeg van hebben in mijn leven. Ik vind het fijn om actief bezig te zijn, en merk dat mijn werk en creativiteit verbeteren als ik me energiek en blij voel.

Natuurlijk zijn er 3 belangrijke basisvoorwaarden voor om je fit en vol energie te voelen: goede voeding, genoeg beweging en voldoende slaap. Maar er zijn ook nog andere manieren om jezelf een energy boost te geven. Die zullen voor iedereen verschillend zijn, want een belangrijke factor daarin is: waar heb jij plezier in? In dit artikel beschrijf ik er een paar die voor mij zorgen voor gegarandeerd succes! Ik noem twee dingen die je zelf kunt doen, en twee dingen die je passief kunt beleven, die voor mij persoonlijk allemaal instant voor een uplifting gevoel zorgen.

Cirque du Soleil Ovo in the Royal Albert Hall Londen

Energy boost 1: Bezoek een feelgood theatershow of musical

Musicals staan erom bekend dat ze een ietwat onrealistisch beeld van de werkelijkheid geven: waar begroeten wildvreemden in het echte leven elkaar nou spontaan met ultra-synchrone danspasjes? Maar laat jezelf daar lekker ongegeneerd door meevoeren en dikke kans dat je met een heerlijk blij gevoel de zaal verlaat. Voor wie musical net een brug te ver is, zijn er ook zoveel andere voorstellingen waar je veel energie van krijgt.

Iets laagdrempeliger: een Pixar- of Disneyfilm doet het ook altijd goed voor een lekkere portie blijheid! Het verschil met een film vind ik dat je bij theater naar echte mensen kijkt, waardoor je hun vibe en energie meekrijgt. Of iemand nou uitzinnig staat te swingen of helemaal losgaat op een trommel: het is moeilijk om daar naar te kijken zonder dat het iets met je doet.

ijshockey wedstrijd van de tilburg trappers

Energy boost 2: Ga naar een ijshockeywedstrijd

Deze tip moet je heel even parkeren, want de competitie begint in het najaar pas weer. Maar dan is dit ook wel gelijk één van de meest intensieve teamsporten om te zien: ijshockey! Ongelooflijk hoe snel die mannen bewegen op de schaats. En de puk is al helemaal amper te volgen. Ik ben al een paar keer in Tilburg naar een wedstrijd geweest en ondanks dat ik de regeltjes nog steeds niet helemaal ken, vind ik het geweldig hoe snel het allemaal gaat. De spelers zijn bloedfanatiek en om de sfeer compleet te maken wordt er opzwepende muziek gedraaid zodra de wedstrijd ook maar 5 tellen stil ligt.

De Crossfit WOD op het schoolbord

Een rondje afzien met Crossfit 

Energy boost 3: Doe een pittige workout

Voor deze mag je zelf aan de bak, en ik weet het: daar heb je misschien niet altijd zin in. Maar het feit is dat het wel bijna altijd werkt. Van een lekker intensieve workout krijg je alleen maar meer energie. En je grenzen verleggen geeft ook een topgevoel. Ik doe aan Crossfit, en dat is eigenlijk altijd wel gegarandeerd afzien. Maar ook na een rondje hardlopen met een paar versnellingen voel ik me altijd super lekker.

SportSport

Niet alleen grote attracties, maar ook heel veel gezelligheid: de Duitse kermis

Energy boost 4: Stap in de achtbaan!

…of iets anders dat je een flinke adrenalinestoot bezorgt! Hoe enger, hoe beter, want door die spanning krijg je een ultieme kick. En ook als je niet bang bent voor de hoogste attractie die je maar kunt bedenken, dan nog is de kans groot dat je een lekker gevoel krijgt van de snelheid en G-krachten. Ik krijg er al lang geen knikkende knietjes meer van (helaas!) maar word wel nog steeds heel erg blij van een rollercoasterritje. Komende zomer gaan wij weer een dagje naar Europa-Park op weg naar onze vakantiebestemming: zin in!

Wat zijn jouw tips voor een energy boost?

2 Reacties

 1. mei 9, 2018 / 6:19 pm

  De achtbaan en een feelgood musical of film doen het bij ook altijd wel goed. Hele vrolijke muziek ook trouwens 🙂

  • Yvonne
   mei 9, 2018 / 7:12 pm

   Dat is eigenlijk nog de snelste manier ja: een vrolijk, uptempo nummer opzetten en een paar minuten compleet uit je plaat gaan 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.