Project Bounce Back #2: de eerste stapjes vooruit

Vorige week schreef ik over mijn Project ‘Bounce Back’, ofwel de weg terug naar een goede conditie en gezonde dosis energie. Elke eerste donderdag van de maand wil ik een update delen met mijn vorderingen. We zijn alweer in april beland, tijd voor een eerste terugblik!

Weer sporten na de operatie

Half maart ben ik geopereerd, sporten lag dus even helemaal stil. Ik ben wel zo snel mogelijk weer gaan wandelen om in ieder geval wat te bewegen. Gelukkig herstelde ik snel en na een dikke week ben ik weer buiten gaan fietsen (op mijn nieuwe fiets!) In de CrossFit box ben ik eerst maar rustig begonnen met een mobility les (rekken en strekken). Dat was geen overbodige luxe; wat word je stijf van dat niks doen! Note to self: ik moet toch echt eens aan yoga beginnen… (maarja, stapje voor stapje, he?)

Kleine stapjes vooruit

Nu ik een aantal weken klaar ben met chemotherapie, begin ik te merken dat ik begin te herstellen. In mijn energie gaat dat zo geleidelijk dat ik niet echt stapjes voel, maar als ik het vergelijk met een paar weken geleden dan is er wel degelijk al wat verschil. Ook in mijn hoofd voel ik me scherper. En ik merk kleine dingetjes, zoals mijn neus weer kunnen snuiten zonder dat ik gelijk een bloedneus krijg. Geloof me, dat is erg onhandig… blij dat ik dát soort dingen achter me kan laten.

En ja, ook met sporten merk ik al vooruitgang! Vorige week deed ik weer mijn eerste echte workout sinds een paar weken. Ik moet nog steeds snel uithijgen als ik me inspan, maar het dieptepunt na de laatste chemo is echt achter de rug. 

'Bounce back' motivatie quote voor herstellen na tegenslag

Spierpijn als een beginner…

Dankzij mijn enthousiasme heb ik wel de halve week amper kunnen lopen van de spierpijn. Ik pakte per ongeluk 10 kilo meer gewicht om mee te squatten dan de laatste keer. Maar het lukte me wel, dus uiteindelijk deed ik de oefening zelfs met 12 kilo erbij. Ofwel, anderhalf keer zoveel en dat heb ik geweten. Ja, ik had genoeg kracht. Nee, mijn spieren waren daar niet meer aan gewend… oeps! Ik voelde me weer zoals toen ik begon met CrossFit. Maar hey, pijn is tijdelijk he? 

Nieuwe fiets!

Op Instagram was hij al te spotten: ik heb een nieuwe fiets; een racefiets welteverstaan! Hij kwam de dag na de operatie binnen, dus toen kon ik er alleen naar kijken en het was extra leuk om ‘m eindelijk uit te kunnen gaan testen. Het is nog even wennen, maar de allereerste testrondjes smaakten in elk geval naar meer!

Benieuwd naar de bike? Ik heb ‘m nog niet helemaal op de foto gezet, maar als je me volgt op Instagram dan komt hij de komende tijd vást wel een keertje voorbij 🙂 #bounceback

April: even bijkomen & tijd voor herstel

De komende weken staan in het teken van herstellen. Na al die maanden is het echt fijn om even een tijdje bij te komen. We gaan zelfs even lekker op vakantie. En tussendoor blijf ik natuurlijk bewegen, want die stijgende lijn voelt goed! 

Kun jij er ook zo van genieten om weer buiten te bewegen?

6 Reacties

  • Yvonne - Vrolijke Fladderaar
   Auteur
   april 4, 2019 / 9:20 am

   Thanks! 🙂 Echt genieten he, het is toch allemaal net ietsje fijner als de zon schijnt!

 1. Marjolein
  april 4, 2019 / 8:52 am

  Idd stapje voor stapje, maar wat een doorzettingsvermogen! Ps:
  Yoga is zalig?

  • Yvonne - Vrolijke Fladderaar
   Auteur
   april 4, 2019 / 9:15 am

   Dankjewel! En ja, ik weet het! Ik heb weleens wat lessen gevolgd, maar op die plaats zijn ze helaas gestopt. Fijn dat je het zo lekker vindt! 🙂

 2. april 7, 2019 / 12:43 pm

  Ik kan daar ook wel van genieten ja… Zeker met zo’n zonnetje als vandaag! Fijn dat je het bewegen weer aan het oppakken bent. Je artikel heeft me geïnspireerd om mijn bezoekje aan mijn ouders (12 km verderop) eens met de fiets te doen, in plaats van met de auto!

  • Yvonne - Vrolijke Fladderaar
   Auteur
   april 9, 2019 / 9:01 am

   Hihi, leuk! Goed bezig hoor! Lekker stukje voor zo’n mooie zondag 🙂 Het was echt heerlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.