Project Bounce Back #5: het is geen race

Motivatie quote: 'enjoy the process' met bergen

Vanuit het Zuid-Limburgse Bemelen is het tijd voor de nieuwe maandelijkse update. We zijn er even een paar daagjes tussenuit; ook dat is goed voor mijn herstel. Actief herstel trouwens, want we hebben er al leuke fietstochtjes naar Maastricht en Valkenburg opzitten. Maar dat is iets voor een andere blog; nu eerst over project Bounce Back 🙂

Krachttraining

Mijn power komt terug! Nouja, niet dat ik nou zo ontzettend sterk was. Jammer genoeg heb ik tijdens de CrossFit lessen voorheen nooit bijgehouden hoeveel gewicht ik aankon op de krachttrainingsoefeningen, dus ik weet niet precies wanneer ik weer echt op mijn oude niveau zit. Maar tijdens de behandeling heb ik het wél bijgehouden. Zo kon ik bijvoorbeeld op mijn dieptepunt nog rond de 60 kilo deadliften, en pakte ik afgelopen maand alweer 85. Wat een verschil! 

Barbell met gewichten en dumbells in de CrossFit Climbers Cabin box in Breda

Maar dat hardlopen…

Kon ik ook maar zeggen dat hardlopen zo hard vooruitgaat. Het opbouwen gaat echt tergend langzaam. Deels omdat ik het simpelweg te weinig doe. Al vraag ik me af of het al zoveel sneller zou gaan als ik vaker ga lopen. Het lijkt wel alsof het allemaal iets anders werkt in mijn lijf (wat misschien ook niet heel gek is, eigenlijk).  Mijn hartslag schiet nog snel omhoog dus comfortabel is het nog niet. Toch kan ik intussen wel weer 10 minuten aan een stuk rennen, dus het gaat in ieder geval al een klein beetje vooruit.

Enjoy the process

Af en toe moet ik mezelf er even aan herinneren dat het geen race is. Hoe belangrijk is het om weer 5km aan een stuk te kunnen rennen? Het moét niet. Of ik dat nu volgende maand kan, over 3 maanden, of volgend jaar pas. Het is ok. Enjoy the process is een van mijn motto’s, dus laat ik dat vooral in mijn achterhoofd houden.

En nu ga ik snel weer verder met enjoyen van Zuid-Limburg. De hardloopschoenen zijn thuis gebleven. Alles op z’n tijd 🙂 

Even wat dingen gemist? Blader dan terug in de vorige updates:

Project Bounce Back: op naar herstel (en meer!)
Project Bounce Back #2: de eerste stapjes (met beginnersspierpijn en een nieuwe fiets)
Project Bounce Back #3: ohja, zó voelde beginnen met hardlopen…
Project Bounce Back #4: een stapje terug & weer vooruit

quote enjoy the process

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.