Weer een week… #7: There will be a day when I can no longer run… Today is not that day

Quote: There will be a day when I can no longer run... today is not that dayWeer een week…voorbij, én voor de boeg! Het is alweer maandag. Nog heel even terugkijken naar de afgelopen week die weer voorbij is gevlogen. Wat neem ik daarvan mee de nieuwe week in?

Vrijheid is: running for those who can’t

Vorige week vierden we onze vrijheid. En vrij, dat zijn we hier in Nederland op zoveel manieren. We mogen onze eigen toekomst vormgeven. We mogen gaan en staan waar we willen. Tenminste, als je kúnt staan. Helaas is die vorm van vrijheid niet voor iedereen weggelegd. Bijvoorbeeld voor mensen met een dwarslaesie, die daardoor in veel gevallen hun ledematen niet meer kunnen bewegen. Gisteren rende ik in Breda mee met de Wings for Life World Run, een wereldwijd hardloopevenement dat onderzoek naar de genezing van dwarslaesie ondersteunt. Running for those who can’t.

There will be a day when I can no longer run… Today is not that day

Het drukt je als hardloper even flink met je neus op de feiten: het is niet vanzelfsprekend dat je kunt lopen. Laat staan kilometers lang aan een stuk. Rennen geeft mij een gevoel van vrij zijn. Ooit komt er ook voor mij een dag dat ik dat niet meer kan. Met een beetje geluk ben ik dan oud en versleten. Maar nu geniet ik maar beter van elke stap die ik kan zetten. Waar en wanneer ik maar wil. Dát is vrijheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.