10 dingen waar ik snel blij van word

Er zijn heel veel dingen in mijn leven die mij heel erg blij maken. Reizen, bijvoorbeeld. Leuke dingen ondernemen met vrienden. De schrijfopleiding die ik aan het volgen ben. En ik lees én schrijf ook graag over happiness. Hoe maak je je leven leuker en fijner? Ik zou geen ‘Vrolijke Fladderaar‘ zijn als ik daar lang niet altijd grote dingen voor nodig hebt. Er zijn zoveel kleine dingen, die je op bijna elk moment een lach op je gezicht kunnen bezorgen. Die je niet hoeft te kopen, en die een instant happy gevoel geven. Tien van mijn snelle blijmakers!

Zonnestralen op mijn huid

Wat hebben we hier veel van hè, de laatste tijd? Zon <3 En wat zit ik er graag in! Niet alleen als je kunt bakken zoals nu, maar ook in de winter: een stralend blauwe lucht en een zonnestraal in mijn gezicht… meteen genieten. Er is zelfs een woord voor, waar ik al eens over heb geschreven: heliophilia. Ofwel ‘the desire to stay in the sun; love of sunlight‘.

Mooi en gezondMooi en gezond

Een mooie bloem spotten

Ik kan als een klein meisje zo blij zijn als ik ineens ergens een bloemetje tussen zie groeien. Of mijn favoriete bloemen ergens tegenkom. Zoals klaprozen. Zo’n klaproos op zichzelf is eigenlijk niet eens een supermooie bloem, maar ik associeer ze zo met voorjaar en ze staan altijd zo leuk ineens heel eigenwijs ergens in een veld. Het Engelse woord voor klaproos vind ik trouwens ook geweldig: poppy.

Een nieuwe plaats bezoeken

Ik hoef niet op reis te gaan om mijn reizigershart sneller te laten kloppen. Iets simpels als een nieuwe plaats in de buurt ontdekken vind ik al leuk. De foto hierboven is bijvoorbeeld genomen op de Strijbeekse Heide. Schitterend toch?

Faces in things

Een random voorwerp dat me aan lijkt te kijken: gegarandeerd een lach op mijn gezicht. Deze heb ik ook al eens benoemd in mijn categorie Gekke gewoontesCan’t help it…

Gekke beesten

Nog zo eentje: dieren die rare capriolen uithalen. Of die, zoals de lama hierboven, een beetje zwoel en blij naar je kijken.

Lees ook: 100 dingen om in je eentje te doen

Slapen onder schone lakens

Kun jij hier ook zo blij van worden? Geluksmomentje hoor, onder frisgewassen lakens kruipen.

Stapel fotoalbums

Fotoalbumpje doorbladeren

Van de meeste van mijn vakanties van de laatste jaren heb ik een fotoalbum laten afdrukken. Van sommige reizen een wat uitgebreider album, maar ik heb intussen ook best wel wat kleine boekjes in de kast staan. Als een bepaalde reis of plaats ter sprake komt bij visite vind ik het natuurlijk altijd leuk om zo’n albumpje te laten zien. Maar het gebeurt ook weleens dat mijn oog er op valt en dat ik zelf even snel door een van de boekjes blader. Daar word ik dan ook altijd gelijk weer blij van.

Een potje Rummikub doen (of een ander spelletje)

Ik hou van spelletjes! En dat hoeft voor mij geen hele spelletjesavond te zijn. Even een potje tussendoor vind ik al leuk. Rummikub is in onze familiefavoriet.

Sfeerlichtjes

Zwoele zomeravonden waarop de sfeerverlichting aangaat. En de lichtjes in de ‘donkere dagen voor kerst’. Het werkt altijd 🙂 Niet voor niets hangt ik zelf 1.600 lampjes in de kerstboom!

Blote voeten in het zand

Altijd als ik op een strand kom, doe ik niets liever dan sokken en schoenen uit, éven met mijn blote voeten in het water gaan, en het zand tussen mijn tenen voelen… Als ik al schoenen aan heb natuurlijk, want in de laatste tijd hoeft dat niet zo vaak. Life is better on flipflops! 

Wat zijn jouw blijmakers? 😀

5 Reacties

 1. juli 11, 2018 / 9:20 am

  Jaa blote voeten in het zand! Heerlijk! Ik krijg gelijk zin om naar het strand te gaan.

 2. juli 11, 2018 / 3:43 pm

  Heerlijk! Het is belangrijk om na te denken over deze ”kleine dingen” vind ik.

 3. juli 11, 2018 / 9:00 pm

  Ja allemaal dingen om blij van te worden! Ik geniet vooral van het weer en de zon en de warmte, zo fijn! Ook van onze tuin die eindelijk vrij is van klei en groen gras heeft, heerlijk!

 4. juli 11, 2018 / 9:56 pm

  Wat een heerlijk vrolijk artikel! Alleen al van het lezen van dit artikel werd ik blij. Ik word ook heel blij van mooie natuur en van de heerlijke zonnestralen. En – ook iets heel kleins – een kopje thee kan mij ook heel blij maken 😀

  • Yvonne - Vrolijke Fladderaar
   Auteur
   juli 12, 2018 / 4:48 pm

   Hihi, vrolijk is ons trademark he? 😀 Ohja, met dit warme weer zou ik het bijna vergeten, maar de rest van het jaar word ik ook superblij van thee! (of eigenlijk alles dat warm is :))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.