3x lezen over happiness

Dat ik van inspirerende quotes hou, is intussen denk ik wel duidelijk, met mijn quote van de week. Maar ik lees ook graag inspirerende artikelen. Bijvoorbeeld over hoe je je leven zo leuk, efficiënt en gelukkig mogelijk maakt. Het internet staat vol met blogs en lijstjes, maar lang niet allemaal even zinnig of diepgaand. Af en toe bookmark ik eens iets dat ik de moeite waard vind en later nog eens terug wil kunnen lezen. Tijd om daar eens wat van te delen! Ik trap af met een van mijn favoriete onderwerpen: happiness.

25 gewoontes van succesvolle & extreem gelukkige mensen

Hoeveel gewoontes heb jij die succesvolle en gelukkige mensen met elkaar gemeen hebben? The Entrepeneur somt er 25 op in het artikel 25 Habits of Successful and Extremely Happy People’. Ik vond het wel leuk om te lezen dat ik een aantal van deze dingen van nature al heb of doe, zoals volop genieten van het moment, optimistisme, sneller uitdagingen zien dan problemen, dankbaarheid, verantwoordelijkheid nemen, liever geld uitgeven aan belevingen dan aan spullen, en dingen in mijn eentje ondernemen. Op andere vlakken doe ik mijn best om te groeien, zoals iets langer slapen, goed luisteren en dagelijks mediteren. Er zitten ook dingen tussen die nogal eens de mist in lopen, zoals nr 5: “They’re busy, not rushed”… ik zie wel waar er werk aan de winkel is 😉

Nog 10 manieren om happy te worden

“Happy people take control of their lives and emotions.” Dus in plaats van te klagen over wat je overkomt, kun je ook kiezen om er anders op te reageren. Maar hoe dan? ‘The Secret to Happiness Is 10 Specific Behaviours’ op Thrive Global staat vol zinnige tips. Natuurlijk overlapt het een beetje met het lijstje hierboven (nr 5: dankbaar zijn, bijvoorbeeld) maar de focus ligt in dit verhaal meer op wat je daadwerkelijk kunt doén, dus echt hoe je je gedrag kunt aanpassen. En dan realiseer je je: geluk komt niet zomaar aanwaaien, ook gelukkige mensen doen hier daadwerkelijk wat voor. Of het nou bewust gaat of niet.

Op dit platform, Thrive Global, zijn trouwens sowieso heel veel goede artikelen te vinden!

Schrijf je ‘personal commandments’ ofwel jouw eigen gelukswetten

Als het over ‘happiness’ gaat dan wil ik natuurlijk ook nog even een artikel delen van een van dé Happiness auteurs van de laatste tijd, Gretchen Rubin. Zij schreef het boek ‘The Happiness Project’ waar ik ook al eerder over blogde. Ik stelde daarna net als Gretchen mijn eigen wetten en waarheden op. Waarom zou je dit doen? En hoe? Ik heb er een blogpost van haar bij gezocht: To be happier, write your own set of personal commandments. De mijne lees je dus hier!

Hoeveel van al deze dingen pas jij (bewust of onbewust) toe?

Cover van het boek "The Happiness Project" van Gretchen Rubin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.