Januari: opstarten & The Happiness Project

Happiness project

Er is dus gewoon alweer een maand van dit jaar voorbij. Een MAAND! Zo lang als ik heb uitgekeken naar december 2016, wanneer we eindelijk in ons nieuwe huis konden gaan wonen, zo snel is er nu alweer een stukje 2017 voorbij. Met zo’n nieuw huis, nieuwe woonplaats en samenwonen was het in vele opzichten een opstartmaand. Ik merk dat ik nu geland ben, en heb weer ruimte in mijn hoofd en een beetje rust in mijn kont. En dat is mooi, want er zijn weer nieuwe leuke plannen om aan te werken!

The Happiness Project

Het is alweer even geleden, volgens mij ergens in 2015, dat ik per ongeluk het boekje ‘The Happiness Project‘ bestelde. Ik zeg per ongeluk, omdat ik eigenlijk een paar andere boeken kocht bij Bol, en deze titel als suggestie kreeg voor een paar euro (update 2019: de Nederlandse versie van Het Happiness Project staat voor € 7,95 op Bol.com). Zonder heel goed te kijken, bestelde ik ‘m mee, om er vervolgens achter te komen dat het niet om een luchtige vrolijke roman ging (wat ik dacht) maar om een daadwerkelijke uitvoering van een zogenaamd ‘happiness project’. De auteur, Gretchen Rubin, heeft dit onderwerp uitgebreid bestudeerd en een jaar lang gekeken hoe ze gelukkiger door het leven kon gaan. Ondanks dat ik eerst dacht: “een zelfhulpboek over happiness? Dat is wel het laatste wat ik als geboren positivo nodig heb”, bleek het me écht heel erg aan te spreken. Gretchen’s zoektocht zou zo maar de mijne kunnen zijn. 

Burn energy to create energy - Gretchen Rubin

Ik ben niet van plan om zelf ook precies zo’n happiness project te starten. Tijdens het lezen van het boek kwam ik er namelijk achter dat ik heel veel van deze wijsheden van nature al toepas. Wat ik wél al een tijdje aan het doen ben, is het hele boek nog een keer herlezen om er de dingen uit te halen die me het meeste aanspreken. En ik vind het een leuk idee om elke maand met een bepaald thema aan de slag te gaan, wat in het boek ook gebeurt. Dat is gelijk mijn februaridoel: het boek verder uitlezen (ik ben nu ongeveer op de helft) en plannen maken voor 2017 🙂

Klinkt misschien nu niet als een enorm groot of spannend doel, maar dat is denk ik ook juist de kracht: hou ze realistisch, en ga niet met meer dan 2 projecten tegelijk aan de slag! 

Mijn valkuil is dat ik teveel dingen leuk vind, maar van de hak op de tak springen is niet erg productief. Dus: first things first 🙂 

Outer order - inner calm - Gretchen Rubin

Nieuwe gewoonte: Headspace

Ondanks dat ik niet aan goede voornemens doe, ben ik dit jaar wel al begonnen met een fijne nieuwe gewoonte, waar ik laatst al over schreef: meditatie via de app Headspace. Na de verhuizing heb ik dit weer op de rit gekregen. Ik worstelde nog weleens met het vinden van tijd op al die drukke dagen. Daarom begin ik er nu op kantoordagen gelijk in de ochtend mee. Ik sta er dus ook wel ietsje eerder voor op, wat wel even wennen is. Maar het bevalt me nu eigenlijk wel erg goed, dus ik wil wel proberen om dit te blijven doen. 

Headspace: mediteren met een app

Kom maar op met februari! 🙂 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.