Weer een week… #2: “Happiness is not out there. It’s in you”

Spreuk: "Happiness is not out there. It's in you"

Weer een week…voorbij, én voor de boeg! Het is alweer maandag. Nog heel even terugkijken naar de afgelopen week die weer voorbij is gevlogen. Wat neem ik daarvan mee de nieuwe week in?

The Happiness Project

Het was een sociaal weekje met meerdere keren vrienden over de vloer, familiedag én niet te vergeten de eerste keer buiten eten op het terras… genieten! Tussen alle bedrijven door heb ik ook nog tijd gehad om The Happiness Project uit te lezen. Iets dat ik eigenlijk aankondigde voor februari, maarja, ik had weer eens teveel plannen voor mijn tijd. Niet zo gek met weken zoals deze. En nu is het ineens al april… en ook echt voorjaar! Wat is het genieten hè, die voorjaarszonnestralen en de bloesem die in de bomen springt. Eigenlijk juist wel een mooi moment om terug te kijken op de beste lessen die ik voor mezelf uit The Happiness Project heb gehaald. Later meer daarover, maar als wijsheid-van-de-week in elk geval al deze:

“Happiness is not out there. It’s in you”

Terugkijkend op het boek en de vele andere artikelen, blogs, spreuken en tweets die ik over ‘happiness’ en geluk heb gelezen dan is me één ding heel erg duidelijk geworden: je bent voor een heel groot deel zélf verantwoordelijk voor je eigen happiness. De keuzes die je maakt, je mindset, hoe je tegen dingen aankijkt. Je kunt geluk vinden in heel veel kleine dingen, maar of je dit ook daadwerkelijk doet, ligt aan jou. En hoe, dat kan natuurlijk enorm verschillen per persoon. Wat voor mij werkt, hoeft voor een ander niet te werken. Maar gelukkig zijn er ontzettend veel invalshoeken en ’tools’ te vinden. Ook voor degenen die niet van nature een enorm positieve instelling hebben. Het feit dat ik die (meestal) wél heb, wil nog niet zeggen dat ik er niks voor hoef te doen. Het blijft een constante keuze die je maakt. Je hebt het in je. Echt waar! 🙂

Een fijne week allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.