Blogschema & waarom je hier geen random reviews vindt

Ik blog nu alweer een tijdje als Vrolijke Fladderaar. In de loop van vorig jaar kreeg ik de smaak aardig te pakken van meerdere keren per week bloggen. De laatste tijd blog ik wat minder vaak, omdat ik begin dit jaar ben begonnen met een opleiding aan de Schrijversacademie. Om, jawel, te schrijven. Wat ik heel graag doe. En wel zo graag, dat ik toch door wilde gaan met bloggen, ondanks dat ik er wat minder tijd voor heb. Mijn blog is niet groot, maar ik zie aan Google Analytics wel dat er meer lezers bijkomen, en dat maakt het extra leuk!

Toch miste ik wat structuur, en als lezer is het ook fijn om te weten wat je hier kunt verwachten. Vanaf mei ben ik weer wekelijks gaan bloggen. En dat wil ik voorlopig blijven doen. Daarom even deze blog-update 🙂 Dan kan ik jullie ook gelijk eens toelichten waarom je hier eigenlijk niet zoveel product reviews vindt, zoals op veel andere lifestyleblogs.

Contentschema: elke dinsdag een nieuwe blog

Sinds mei verschijnt aan het begin van elke week een nieuw artikel. De afgelopen weken was dat op dinsdag, en ook in het vervolg kun je elke dinsdag een nieuwe blog verwachten. Daarin wisselen mijn favoriete onderwerpen af. Ik schrijf over mindstyle en happiness, over belevenissen en dingen waar ik energie van krijg (zoals hardlopen), maar ook meer algemene lifestyle en persoonlijke onderwerpen komen aan bod.

Waarom je hier geen random product reviews vindt

Ook als kleine blogger weten ze je te vinden: allerlei bedrijven die telefoonhoesjes, fotoprints, thee, sieraden, dekbedovertrekken en weet ik veel wat voor random prullaria onder de aandacht proberen te brengen. Bijvoorbeeld door wat van hun producten aan te bieden. Als jij er maar over schrijft. Ik zie ze op héél veel kleine tot middelgrote blogs voorbij komen. Hier vind je ze niet. Waarom eigenlijk niet?

Ik wil geen 13-in-een-dozijn-blog zijn

Vooropgesteld: er is natuurlijk niks mis met artikelen over allerlei lifestyleproducten. Daar zijn blogs een heel leuk medium voor. Maar veel bloggers gaan in op dezelfde aanbiedingen van dezelfde bedrijven, en schrijven daardoor over dezelfde dingen. En dat vind ik als lezer erg jammer. Het is al een kunst om goede content te schrijven, en de vraag is wat een artikel over een dekbeddenwebshop daaraan toevoegt. Zeker als die zelfde webshop ook nog bij tig andere bloggers terugkomt. Ik kies er daarom bewust voor om dat niet te doen.

Ik schrijf alleen over onderwerpen die bij mij passen

Er zijn veel lifestyle bloggers (en vloggers) die hun blog gebruiken als een soort dagboek. Dan kan daar natuurlijk best een product review tussendoor van een random bedrijf waarvan ze iets hebben mogen bestellen of uitproberen. Ik wil zelf juist alleen schrijven over onderwerpen die uit mijzelf komen. En die binnen de scope van mijn blog passen.

Sommige random gekregen producten kunnen best een leuk artikel opleveren. Over thee zou ik ook nog wel een blog kunnen schrijven. Maar dan nog, wil ik niet random over een bepaald bedrijf schrijven alleen omdat ik toevallig van hen een aanbieding heb gekregen. Terwijl ik uit mezelf niets van ze zou bestellen. Het moet dan wel iets zijn, waar ik achter sta.

En als ik dan eens een review schrijf…

…dan is het dus echt omdat ik enthousiast ben over het merk of product. Ik breng geregeld merken, producten en diensten onder de aandacht (bijna altijd ongesponsord :)) omdat ik er écht blij van word, en dat graag met je deel!

Ik kan mijn tijd als tekstschrijver wel beter gebruiken

Mijn blog is hobby, maar daarnaast werk ik wel als freelance tekstschrijver. En ik word dus betaald door opdrachtgevers om content te schrijven. Ik zou wel gek zijn om aan de ene kant onbetaald reclame te gaan maken (voor bedrijven waar ik zelf niet eens iets mee heb), terwijl andere bedrijven, waar ik prettig mee samenwerk, me daar een bepaald uurtarief voor betalen.

Oh ja, de random reclame is ook de deur uit!

Er hebben een tijdje wat (random) banners en advertenties op de website gestaan, maar ik heb besloten om die voorlopig weer weg te halen. Mijn doel is om te schrijven en mijn kijk op de wereld met jullie te delen, en ik vind het leuk als er lezers zijn die af en toe iets uit de artikelen kunnen halen. Dus áls ik weer reclame ga tonen, dan moet dit ook wel van producten of diensten zijn waar ik achter sta.

Tot zover de huishoudelijke mededelingen 🙂

 

 

4 Reacties

 1. juni 19, 2018 / 8:15 pm

  Eerst schreef ik 3 keer per week, maar ik merk dat met het lekkere weer dit niet haalbaar is, ben teveel aan het genieten van niet naar een scherm turen 🙂 reviews doe ik af en toe wel, als samenwerking maar ook als ik zelf iets gekocht heb waar ik enthousiast over ben. Als het past bij mij past het bij mijn blog 🙂

  • Yvonne - Vrolijke Fladderaar
   Auteur
   juli 10, 2018 / 8:29 am

   Ik vind het op jouw blog heel goed in balans, ik lees graag bij je! 😀 En ik vind je samenwerkingen ook altijd goed bij je passen 🙂

 2. juli 11, 2018 / 9:29 am

  Het is verleidelijk om vaak te schrijven, als je even tijd heb (merk ik nu, nu ik tijdelijk meer tijd heb). Maar een blogschema van één of twee keer per week is prima te doen. Als je daarnaast ook nog iets anders wil doen, in ieder geval. En je moet toch tijd steken in het vormen van ideeën en onderwerpen schrijven. Misschien moet ik ook maar weer eens terug naar posten op vaste dagen.

  • Yvonne - Vrolijke Fladderaar
   Auteur
   juli 12, 2018 / 4:46 pm

   Fijn om ook van andere bloggers te horen dat het best ok is om maar 1 of 2 keer per week iets te posten 🙂 Inderdaad, er gaat best veel tijd in zitten. Een vaste dag helpt mij wel. Maar je ‘moet’ natuurlijk eigenlijk niks (stom he, om onszelf zoiets op te leggen ;))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.