My faves: decoratie in huis – made in Holland!

In de categorie My faves vertel ik je over mijn favorieten. Dat kan vanalles zijn… van steden tot ontbijtjes. Van boeken tot manieren om te relaxen. Dit keer: mijn favoriete decoratie in huis. Die nog ‘made in Holland’ is ook!

1 jaar in ons huis!

Afgelopen weekend bedachten we ineens: het is precies een jaar geleden dat we voor het eerst in dit huis sliepen! Zo lang als de bouw voor ons gevoel duurde, zo snel gaat de tijd nu. Dat jaar is voorbij gevlogen. Het voelt echter nog steeds als een paleisje, zeker vergeleken met de ‘postzegel’ waar ik eerst woonde. Er is ook eigenlijk niks wat ik achteraf echt anders zou willen hebben. Ik heb echt een heleboel faves hier in huis! En dan hebben we het eigenlijk nog vrij sober gehouden qua decoratie in het begin. Maar de grootste favoriet, dat is toch wel echt een blikvanger.

De geoMundi wereldkaart

Hij pronkt al boven deze blog, en in het echt dus aan de muur boven de eettafel: een geoMundi wereldkaart, gemaakt van cortenstaal. Hij bestaat uit 12 losse delen, die een centimeter van de muur uitsteken, wat een heel gaaf, zwevend effect geeft. Ze worden op bestelling in allerlei maten en materialen gemaakt door WorldHomeArt. Nee, ik krijg geen commissie; ik ben gewoon nog steeds helemaal verliefd op dit kunstwerk!

Kun je je voorstellen dat ik heel graag zit te werken aan deze tafel? Ik kan ook echt blijven wegdromen als ik naar de wereld naast me kijk.

En het leuke vind ik: het atelier van WorldHomeArt zit ook nog eens heel dicht bij waar wij wonen. De tafel is trouwens ook in onze eigen woonplaats gemaakt! De lamp is van Zuiver, ook een heel tof Nederlands merk. Tip: zoek je spullen van Zuiver online; bol.com heeft een Zuiver-shop met een groot assortiment!

WonenWonen

Nog meer made in Holland: Aai & Dutchbone

Er zijn echt heel veel leuke dingen te krijgen die gewoon in Nederland worden ontworpen en/of gemaakt. Laatst zijn we voor het eerst sinds we hier wonen echt weer eens gaan shoppen voor wat dingen die we nog misten. Ik ben helemaal niet zo’n merkmeisje (ok, toegegeven: op Apple en Sonos na dan ?) en veel dingen in huis hoeven echt niet van een bepaalde naam te zijn, maar je hebt in interieurzaken zoals Loods 5 nou eenmaal heel erg veel labels en merken. En als je inspiratie opdoet voor een hele nieuwe inrichting, dan zie je op een gegeven moment overal dezelfde dingen terugkomen en herken je al die items uit de VT Wonen stijlstudio’s… Het leuke vind ik dan wel weer om in elk geval te weten waar onze spullen vandaan komen.

Poef en ook het kussen op de achtergrond van Aai

Stoere spiegel in het toilet van Dutchbone

Dutchbone heeft ook een eigen bol.com shop.

Had ik al gezegd dat ik echt nog elke dag geniet hier in huis?

Heb jij ook favoriete items in je inrichting?

4 Reacties

 1. december 13, 2017 / 8:06 pm

  Heel gaaf die wereld kaart, heel apart dat het iets van de muur af komt. Zuiver vind ik een heel gaaf merk en Dutchbone ook. Loods 5 moet ik weer eens naar toe, al een jaar niet meer geweest maar het zit dan ook een beetje ver weg van Nijmegen helaas

  • december 14, 2017 / 7:07 am

   Vanuit Nijmegen zit het inderdaad net niet handig. Voor ons ook niet om de hoek, maar we konden het laatst mooi combineren toen we in Amersfoort op visite waren geweest. Het is trouwens ook leuk om pas een tijdje na de verhuizing weer te gaan shoppen, dan weet je ineens veel beter wat je mist in huis.

 2. december 14, 2017 / 8:40 am

  Een heel mooi geheel, alles mooi op elkaar afgestemd. Dit ademt rust uit. Kan me voorstellen dat het echt een plezier is, schrijvend aan tafel met het zicht op de wereld. Nog heel veel plezier gewenst met dit mooie interieur. Fijn blog trouwens, kom hier graag lezen.

  • Yvonne - Vrolijke Fladderaar
   Auteur
   december 15, 2017 / 8:05 pm

   Dank je voor de complimenten! Leuk dat je een reactie plaatst, altijd fijn om te horen dat er wordt gelezen 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.