My faves: hangen 2.0 in mijn tuin-ei

stralende zon aan een blauwe hemel, gezien vanuit een hangstoel

In de categorie My faves vertel ik je over mijn favorieten. Dat kan vanalles zijn… van steden tot ontbijtjes. Van boeken tot manieren om te relaxen. Ja, dit keer dus dat laatste. Relaxen is iets wat ik vooral goed kan in de zon. Dan gun ik mezelf een momentje van rust en lees ik ineens veel meer boeken dan in het koude deel van het jaar.

Geen hangmat meer…

Wie al langer meeleest of mij persoonlijk kent, weet wel dat de hangmat op mijn dakterras een van mijn favoriete dingen was van mijn vorige huisje. Vorig jaar schreef ik er een blog over. Maar inmiddels ben ik verhuisd, en in de nieuwbouwtuin (lees: zandvlakte) zag ik niet direct mogelijkheden om mijn hangmat een tweede leven te geven. Die is dus achtergebleven bij de nieuwe bewoonster. Tot haar grote vreugde 🙂 De zomer leek nog heel ver weg, maar ineens is het al zover: het nieuwe hangseizoen is begonnen! Hoe moet dat nu, relaxen in die nieuwe tuin zonder gras of terras?

Tuintrend: hangen… in een “tuin-ei”!

Gelukkig is er een nieuwe tuintrend: de hangstoel! Je hebt ze in verschillende varianten, zowel los (om zelf te bevestigen) als op een standaard. In verschillende materialen en vormen. Ik had ze vorig jaar al gespot tijdens onze meubeljacht en je ziet ze nu ook echt in elke winkel met een tuinafdeling. Aangezien ik de ovale variant zelf het leukste vind, had ik het ding al omgedoopt tot “tuin-ei” op mijn wishlist staan. Daarvoor hoeft de tuin gelukkig nog niet af te zijn; op een standaard kun je hem simpelweg neerzetten waar je maar wil. Toen we in de eerste helft van maart al zo’n mooi weer hadden, ben ik als een gek foldertjes en webshops gaan doorspitten op zoek naar een eivormige hangstoel. En wat een mazzel, ik kwam precies tegen wat ik zocht. Rapapapaaa… daar is hij dan:

hangstoel in tuin

De eerste tuinaankoop! Wat fijn om nu toch al lekker buiten te kunnen zitten. En bungelen. En wiegen. En om een alternatief te hebben voor mijn hangmat. Hangen 2.0! Mijn benen blijken ook nog eens mooi door de openingen van de ‘armleuningen’ te passen. Dus ik kan niet alleen helemaal opgekruld in mijn ei kruipen, maar er ook overdwars in gaan liggen. Met laptop of boek.

Ik vermoed dat hier nog menig blogje getypt gaat worden… 😉

P.s. Update 2019: deze stoel is niet meer te krijgen bij Blokker, maar bij Xenos vind je een vergelijkbare.

Blote benen van meisje in een tuinstoel

3 Reacties

  • Yvonne - Vrolijke Fladderaar
   Auteur
   april 6, 2017 / 6:59 pm

   Ja he? In Nederland zie je ze nu wel echt ineens óveral. Voelt eigenlijk nu al bijna zo onorigineel. Maar het is leuk én zit fijn! (ook niet onbelangrijk, want veel van die tuinmeubelen zitten voor geen meter)

 1. Marjolein
  april 17, 2017 / 3:54 pm

  Heel mooi omschreven Yvonne !
  Ik zie je helemaal hangen, en met dat kussen zo lekker zacht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.