Wishlist: check! Super blij met de Dyson snoerloze stofzuiger

Nog voordat ik een blog kon schrijven over dit Wishlist item, hebben we hem nu al in huis: de snoerloze stofzuiger van Dyson! Zo’n draadloze stofzuiger leek me echt ideaal en al na enkele keren gebruiken kan ik je vertellen: dat is het ook écht.

Voordelen van de snoerloze stofzuiger

Ik vond stofzuigen gelukkig al helemaal niet vervelend, maar nu is het helemaal een feest. Waarom zou je voor een snoerloze stofzuiger kiezen?

 • Hij neemt zo lekker weinig ruimte in.
 • Voordeel van de steelstofzuiger: niet meer zo’n onhandige stofzuigerslang die met opbergen altijd in de weg zit!
 • Duh: geen snoer! Dus niet langer van stopcontact naar stopcontact werken. Geen gedoe met inrollen. En nooit meer de irritatie dat je ergens nét niet bij kunt, omdat je snoer te kort is.
 • Je loopt er dus ook gemakkelijk mee van boven naar beneden (eerst hadden we zowel beneden als boven een stofzuiger staan).

Onze trap is helaas weinig eer aan te behalen… die moeten we nog een keer aanpakken. Maar stofzuigen is in elk geval zo gepiept!

 • Door het gemak, pak je hem ook gerust even tussendoor om even wat kruimels op te ruimen. In plaats van die maar te laten liggen tot je een keer aan het hele huis gaat beginnen.
 • Dyson betekent ook nog eens zakloos: nooit meer stofzuigerzakken die ineens vol zitten.
 • Je bouwt hem makkelijk om tot ultraluxe krachtige kruimeldief. Dus ook de trap en je auto zijn in een handomdraai gestofzuigd.
 • En dat ombouwen gaat ook nog eens echt super makkelijk. Een eenvoudig kliksysteem dat gewoon smooth werkt.
Electronica algemeen

Is Dyson echt zo goed?

Wil je een fatsoenlijke snoerloze stofzuiger, kies dan wel voor een Dyson. Wij hadden een tijdje geleden al advies ingewonnen. De prijsverschillen zijn namelijk best groot. Maar het verschil in kwaliteit óók. De twee punten waarop Dyson boven alle andere merken staat, zijn nou net cruciaal bij een draadloze stofzuiger: de zuigkracht en de accu.

Mijn auto stofzuigen bij de wasstraat vind ik een vreselijke klus. Gedoe met die snoer, net niet genoeg tijd, niet krachtig genoeg… verleden tijd! ?

Andere steelstofzuigers waren een stuk minder krachtig. Zoals de winkelmedewerker zei: “een kruimeldief op een verlengstuk”. Eigenlijk niet geschikt om je huis mee te stofzuigen. En je wil een accu die zo lang mogelijk meegaat, zodat je niet alsnog 3 sessies nodig hebt voordat je alles hebt gedaan.

Hoe lang deze meegaat, heb ik nog niet precies getest. Wij hebben de Dyson V8 Absolute+ gekozen met de langste accuduur, die het 40 minuten zou moeten doen. De eerste twee keer dat ik het huis deed, hield hij er precies mee op net voordat ik klaar was. Wat ik erg gek vond, want ik was toch nog lang geen 40 minuten bezig? Misschien zat hij vol. Hup, leeggemaakt, maar de volgende keer gebeurde het weer. Toch maar eens in het boekje gekeken. Wat bleek… ik had constant de maximale turbostand gebruikt, en dat kan maar 7 minuten. Haha, niet slecht toch, in zo’n korte tijd het hele huis aan kant? (zo snel gaat dat dus, surface cleaning!). Met de normale stand lukt het overigens ook prima, en haal ik het dus wél ruimschoots.

Nadelen van de snoerloze stofzuiger

Op dit moment heb ik nog niet veel nadelen ontdekt in het gebruik. Maar er zijn natuurlijk altijd wel een paar minpuntjes.

 • Het reservoir is niet enorm groot, dus je moet het wel geregeld leegmaken.
 • Een vriendin tipte me dat het opzuigen van glas ook niet ideaal is met de ronddraaiende borstels. Ik zou het reservoir en de filters er ook niet lelijk mee willen beschadigen. Dus we bewaren toch nog maar een ouderwetse stofzuiger voor het groffe werk.
 • De accu heeft geen eeuwig leven, dus ik ben bang dat de levensduur van de stofzuiger wel wat korter wordt dan die van mijn vorige (die het al meer dan 7 jaar prima doet).
 • Het is een flinke aanschaf… Gelukkig had vriendlief een mooie kortingsbon, én genoeg ongeduld om de knoop al door te hakken (of was het een hint? ?).

Maar wat dit laatste punt betreft: je krijgt er écht een heleboel gemak voor terug!

Had ik al gezegd dat ik er blij mee ben?

Happy huisvrouw… nooit gedacht dat ik ooit nog eens een ode aan de stofzuiger zou brengen ?

Dit artikel is niét gesponsord door Dyson. Was het maar zo! Helaas. Maar ik ben dus gewoon écht fan 😉

4 Reacties

 1. juli 20, 2017 / 2:39 pm

  Wat heerlijk moet dat zijn! Een snoerloze stofzuiger. Goede review heb je geschreven. 🙂

 2. juli 21, 2017 / 4:04 pm

  Nou top. Wat gaaf dat je hier een review over schrijft. Ik heb twee gewone (met snoer dus) Dyson’s gehad maar deze gingen best snel kapot en ik ben toen overgestapt naar een ander merk. Maar wauw, zo een snoerloze lijkt mij wel wat.

  • Yvonne - Vrolijke Fladderaar
   Auteur
   juli 26, 2017 / 7:28 am

   Oei, en die gewone Dysons zijn volgens mij ook niet bepaald goedkoop. Kan me voorstellen dat dat je dan erg tegenvalt! Ik hoop toch wel dat deze even meegaat ?

 3. juli 22, 2017 / 12:59 pm

  Wij hebben een soort gelijke ook van Dyson. Ideaal inderdaad, ik vind hem vooral super in gebruik op de trap. Niet meer dat gesjouw 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.