3x lezen over dingen waar je beter mee kunt stoppen

“Hoe maak je je leven zo leuk, efficiënt en gelukkig mogelijk?” Ik lees daar graag allerlei inspirerende artikelen over, en leer zo elke dag bij. Het internet staat vol met blogs en lijstjes, maar lang niet allemaal even zinnig of diepgaand. Af en toe bookmark ik eens iets dat ik de moeite waard vind en later nog eens terug wil kunnen lezen. Tijd om daar weer eens wat van te delen! Dit keer over een onderwerp waar ik laatst ook al over schreef: dingen waar je beter mee kunt stoppen.

Stop met zeggen dat je het zo druk hebt

“Hoe gaat het met je?” Hoeveel mensen zijn er niet die hier standaard op antwoorden: “Druk!”

En ja, daar heb ik me ook weleens schuldig aan gemaakt. Het lijkt wel of drukdrukdruk de norm is. En het is maar al te verleidelijk om daar aan mee te doen. Alsof je niet meetelt als je het niét druk hebt. Alsof je succes af te lezen is aan hoe druk je het hebt… en dat is natuurlijk klinkklare onzin! Sterker nog, je kunt er zelfs het tegenovergestelde mee bereiken en juist negatieve signalen mee afgeven. Het kan overkomen als een soort “opscheppen”. Kijk mij het eens druk hebben! En nog erger: je gooit er meteen de deur mee dicht. Alsof je zegt: ik heb geen tijd om met je te praten. Zo had ik het nog niet eens bekeken, en dan is dit artikel een mooie eye-opener.

Daarbij is het helemaal niet bijzonder om het druk te hebben. We hebben allemaal een huishouden. En daarnaast waarschijnlijk een baan of een gezin (of misschien wel allebei). Vrienden en familie die aandacht vragen. Dingen die we leuk vinden om te doen, of die simpelweg moeten gebeuren. En het feit is: iedereen heeft even veel tijd!

Stop met zinloze cliché-uitspraken

Zeg je weleens: “We moeten echt eens afspreken!” terwijl je eigenlijk al weet dat het in de praktijk toch niet gaat gebeuren..? Ik betrapte mezelf, maar ook anderen, erop dat je dit zó makkelijk zegt, maar vervolgens is er zo weer een jaar voorbij. En vind je het dus eigenlijk niet belangrijk genoeg (als ik je dus onlangs heb gevraagd om eens af te spreken dan kun je er van uitgaan dat ik het echt meen ;)). Laatst las ik een leuk artikel met nog veel meer van dit soort zinloze uitspraken en cliché’s. “Laat het me weten als ik iets voor je kan doen!” is er ook zo eentje. Meen je dat: prima. Meen je het eigenlijk niet: hou dan beter je mond. En zo zijn er nog een aantal dooddoeners die je beter kunt vermijden. Zoals bijvoorbeeld: “Ach joh, geen handvol maar een land vol” als iemand net een relatie heeft verbroken… helpt niet echt. Goed om over na te denken, voordat het er weer eens uitglipt.

Stop met deze 10 dingen als je succesvol wilt zijn

We gaan nog een stapje verder! Wil je écht succesvol zijn? Stop dan met twijfelen, people-pleasen, anderen de schuld geven, multitasken en nog 6 andere toxic routines & mindsets die je daarbij niet kunt gebruiken.

En je hoeft hiervoor geen ambities tot multimiljonair te hebben. Voor iedereen geldt dat deze gewoontes en gedragingen je in de weg zullen staan. Ook als je “gewoon gelukkig” wil zijn.

Heb jij al een Quit List?

Zijn er dingen bij waar jij mee wil stoppen? In deze blog lees je meer over het fenomeen Quit List. En dat kwam weer voort uit het lezen van dit artikel.

Nu weer genoeg over stoppen! Tenzij je wilt stoppen met lippenbalsem. Dan heb ik hier nog wat tips voor je 🙂

1 Reactie

  1. mei 4, 2018 / 8:30 pm

    Antwoorden met, druk, doe ik ook wel eens, maar wel alleen maar als we het ook echt druk hebben. In de weken van de verhuizing en klussen in huis had ik dus regelmatig dat antwoord 🙂 De cliché-uitspraken doe ik ook wel eens en moet ik inderdaad eens mee stoppen, of ook echt daad bij het woord voegen en gelijk een date plannen als ik tegen iemand zeg dat we eens moeten afspreken. Maar ja, allemaal druk 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.