Een lijstje met mijn lijstjes

Ik heb het al een paar keer op de blog beschreven en intussen krijg ik zelfs weleens vragen als: “staat xxx al op je lijstje?”, of als ik iets vergeten ben: “stond zeker niet op je lijstje?” ? Ik hou van lijstjes. En dan ben ik ook nog eens blogger. Bloggers houden ook van lijstjes. Dus blog ik vandaag een lijstje over lijstjes. Volg je het nog? ?

Wat voor lijstjes hou ik er zoal op na?

Mijn ultieme lijstje: de to-do-list

Hier heb ik al eens over geblogd. Met “mijn lijstje” bedoel ik de app waarmee zo’n beetje de hele praktische kant van mijn hele leven aan elkaar hangt: Remember the Milk. Lees hier en hier meer. In dit lijstje gaan allerlei huishoudelijke to do dingen, telefoontjes en regeldingen, boodschappen, terugkerende taken (zoals eens in de zoveel tijd mijn bandenspanning controleren enzo)… alles wat ik niet wil vergeten, maar wat ik ongetwijfeld maanden laat liggen als ik er geen herinnering aan hang.

Remember the Milk: voor drukke mensen

De wishlist (of eigenlijk: to-buy-list)

Natuurlijk: a girl needs to dream! Maar ik heb niet echt een droomlijstje van materialistische dingen. Wat voor auto ik zou kopen als ik niet naar budget zou hoeven kijken? Geen idee. Ik heb wel een concreter lijstje met dingen die ik graag nog zou willen hebben. Ik noem het mijn ’to buy list’. Het lijstje van ‘nog te kopen’. Want tja, je kunt nou eenmaal niet alles tegelijk kopen en dat hoeft van mij ook niet. Alles op zijn tijd! Maar het zijn dus wel echt concrete items. Wat staat er nu bijvoorbeeld nog op:

  • een e-reader (ja, jullie reacties hebben me overtuigd!)
  • een extra paar hardloopschoenen, want ik loop nu telkens op dezelfde en wissel liever af
  • een nieuw klein zwart ‘stap-tasje’. Op een avondje uit wil je niet telkens je grote schoudertas meenemen, daar had ik zo’n fijn klein tasje voor. Maar die bladdert af, dus kan eigenlijk écht niet meer…
  • verschillende boeken. Die zet ik altijd op een Bol.com verlanglijstje voor mezelf zodra ik ze tegenkom, zodat ik ze onthoud. Ook altijd handig als je eens wat bestelt; soms kan het gunstig zijn om dan meteen zo’n boek mee te bestellen.
  • een handige sporttas voor crossfit (en misschien in de winter weer kunstschaatsen, maar mijn oude tas daarvoor heeft de verhuizing niet overleefd).
  • echt heel suf, maar wel écht op een lijstje: een sleutelhanger. Op de een of andere manier sloop ik ze telkens. En nu loop ik alleen met sleutels en een Jumbo winkelwagenmuntje. Mag wel wat leuks aan!

Recent hebben we de Dyson snoerloze stofzuiger afgestreept, whoop whoop!

Dyson draadloze snoerstofzuiger V8 Absolute+

De bucketlist

Eigenlijk had ik nog niet echt een concrete bucketlist op papier, dus heb ik er een blog categorie van gemaakt. De eerste was paragliden en skydiven. En ik heb zwart op wit geschreven dat ik de nieuwjaarsduik nog ooit eens wil doen. Eens denken wat het volgende item wordt… 🙂

twee mensen in een vrije val in de lucht

Quit list

Vorige week las ik een artikel over de zogenaamde ‘quit list’. De strekking was dat je overal wel leest dat je nooit moet opgeven, maar dat het eigenlijk juist wél goed is om na te denken over welke dingen je beter niet meer kunt doen. Positive quitting, noemden ze dat. Ik vond het wel een mooi concept wat me aan het nadenken zette. Ik heb nog niet zo’n stoplijstje, maar ga daar nog wel een keer een artikel aan wijden!

Actielijstje voor de dag

Op de dagen dat ik niet op kantoor werk, en veel te doen heb, schrijf ik meestal ook nog een actielijstje. Oldschool, gewoon met pen en papier. Omdat ik het fijn vind om dingen door te strepen. En omdat het helpt om reëel te zijn: je ziet al snel dat een hele waslijst waarschijnlijk niet haalbaar is.

Zoals je ziet hou ik van daadwerkelijk afstrepen. Vroeger was ik veel meer bezig met lijstjes van dingen die al geweest zijn. Leuk om dingetjes bij te houden, maar ik gebruik lijstjes nu vooral om zo productief mogelijk te zijn. En niks te vergeten 🙂

Wat voor lijstjes houd jij er op na?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.