3 goede dingen van 2020 die wél mogen blijven

Tja, 2020… er is al zoveel over gezegd en geschreven. No worries, dit wordt niet de zoveelste jaaranalyse. Maar er waren ook goede dingen van 2020 die wat mij betreft mogen blijven. En dat vond ik wel een artikel waard!

Goede dingen van 2020

Vanalles stond vorig jaar op een laag pitje. Maar daardoor ontstond er ook ruimte. Om dingen anders te doen. Om te zien wat je eerst niet zag. En om los te laten wat niet meer werkt. Zo had 2020 toch zijn voordelen. Drie goede dingen van 2020 die ik meeneem in dit nieuwe jaar.

Thuis sporten, yoga & pilates

Eén van mijn favoriete 2020-erfenissen is om thuis meer in beweging te komen. Vooral met yoga en pilates, maar ook cardio workouts. In het voorjaar deed ik mezelf een goede yogamat cadeau (en ook nog eentje van Decathlon voor buiten) en intussen heb ik mijn plekje op die mat helemaal gevonden.

Ik heb ontdekt dat ik het fijn vind om dit thuis te doen. Vooral yoga en pilates. Jarenlang hield ik mezelf voor dat ik mijn ideale yogales nog niet had gevonden. Af en toe probeerde ik weer ergens een paar lessen, maar telkens haakte ik af. De laatste maanden zit ik ineens in een goede flow. Ik denk dat het komt door een soort mindset-switch. Alsof ik mezelf eerst voorhield dat het niet helemaal meetelde, zo’n online les. Ik heb nog steeds wel de wens om beter te worden in yoga. Maar intussen vind ik het heerlijk om een thuiswerkdag af te sluiten met een lesje op de mat.

YouTube yogalessen volg ik via het kanaal Yoga With Adriene (daar schreef ik trouwens al eens eerder een blog over). Pilates doe ik sinds een paar maanden via Melissa Wood Health: korte low impact workouts die je tóch goed voelt. 

Wandeldates en de eigen omgeving ontdekken

Wat ben ik blij dat we in Nederland al die tijd gewoon naar buiten konden. En dat hebben we veelvuldig gedaan. Ineens gingen we allerlei wandelroutes in de omgeving opzoeken. Plekken zo dichtbij huis, waar ik nog nooit was geweest. En waarom niet? Geen idee eigenlijk. Gewoon, nooit van gekomen. Intussen maken we er een sport van om elke keer weer een ander plekje te ontdekken. 

Wandelen op Landgoed Huis ter Heide in Midden Brabant, niet ver van waar wij wonen

Nog iets in de wandelsferen dat mag blijven: wandeldates! Zeker nu we al zoveel thuis zijn, vind ik het echt leuk om een wandelafspraak te maken. Ook nog eens coronaproof. Maar ook ná corona wil ik dit erin houden, want eigenlijk is het veel fijner om in de buitenlucht bij te kletsen. Al zou een gezellige lunch of drankje na afloop het wel helemaal compleet maken. Nog even volhouden 🙂

Lees ook: 7 dingen om mee te stoppen dit jaar

Minder moeten

Zo leeg als in 2020 was de agenda nog nooit. Natuurlijk mis ik wel de leuke dingen, het sociale, de vrijheid, de mogelijkheden. Maar wat ik eigenlijk niet zo mis, is de constante druk waardoor je jezelf zo snel voorbij rent. De volgeplande agenda waarin zo weinig ruimte was voor spontane dingen. Ik realiseer me dat je zelf in de hand hebt, maar toch vind ik het niet eenvoudig om daar de goede balans in te vinden. Het voelt nu als een soort reset: waar wil ik straks wél weer mijn leven mee vullen, en wat liever niet meer? 

In elk geval moét ik nu een stuk minder van mezelf. Het grappige is dat ik blijkbaar voor 2020 de intentie had gezet om minder streng te zijn voor mezelf. Dat was ik al helemaal vergeten! Ik las het laatst toevallig terug in mijn blog over 7 dingen om in 2020 mee te stoppen. Ondanks dat ik me er niet erg bewust van was, is dit dus wel gelukt. Ik heb veel meer geluisterd naar wat goed voelt, in plaats van wat ik mezelf ooit heb opgelegd. 

Welke 2020-ontdekking mag wat jou betreft blijven?

Pin dit artikel op Pinterest om te bewaren:

2 Reacties

  • Yvonne - Vrolijke Fladderaar
   Auteur
   januari 17, 2021 / 6:55 pm

   Nou he? Goed om te horen dat je er ook zo’n mooie les uit hebt kunnen halen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.