In je eentje naar de bioscoop

In je eentje naar de bioscoop

Dingen in je eentje doen. Soms lijkt er wel een beetje een taboe op te liggen. Nou ben ik gelukkig de leeftijd wel gepasseerd waarop je bijvoorbeeld per sé samen met vriendinnen moest winkelen. Maar nog merk ik dat er best veel activiteiten zijn die veel mensen niet snel alléén ondernemen. De bioscoop is er daar eentje van. 

Nee, je bent niét zielig

Ik kan me mijn eerste Remi-filmervaring nog goed herinneren. Dat was op reis in Californië. De nieuwe Pixarfilm ‘Up’ was toen in de VS net uit, en draaide in Nederland nog niet. Ik was toen in San Francisco en vond het wel een leuk idee om de film al te zien voordat hij in Nederland uit was, en ook nog eens vlakbij de studio’s waar de film is gemaakt. Ik reisde toen alleen, dus dan ben je sowieso op jezelf aangewezen. Op een of andere manier is het als je alleen reist ook wel makkelijker om dit soort dingen in je eentje te ondernemen. Je bent ver weg van huis, dus het is net of je daardoor dan automatisch een geldige reden hebt om ergens in je eentje te zitten. 

Eenmaal thuis was de drempel toch net een stukje hoger. Ik woon vlakbij de bioscoop en had een Pathé Unlimited Card, waarmee ik dus ongelimiteerd naar de film kon. Toch vond ik ‘naar de film staan’ wel gelijk staan aan gezellig met iemand samen een film kijken. Totdat ik midden in een hittegolf zowat mijn huisje uitdreef en van gekheid naar de bioscoop ben gerend: airconditioning! Toen realiseerde ik me: Wat maakt het nou uit of ik thuis in mijn eentje een dvd opzet, óf alleen in de bioscoop ga zitten? Vanaf toen ging ik best geregeld alleen naar de bioscoop. Zeker toen ik nog single was. Soms wil je een film graag zien. En ik hoefde er natuurlijk bijna geen moeite voor te doen: een paar minuten fietsen en ik was er. 

 En nee, echt… er is heus niemand die denkt: “ahh, kijk nou diegene sneu in zijn eentje in de bioscoopzaal zitten”. Waarschijnlijk hebben de meeste mensen het niet eens in de gaten. En anders denken ze er écht niet over na. Mocht je daar toch een beetje moeite mee hebben, ga dan gewoon pas de zaal in als de reclame al bezig is. Niemand die op je let!

Lees ook: in je eentje op reis

In je eentje naar de bioscoop

Is het niet saai?

Nee! Sterker nog, ik bekijk de film met mijn volle aandacht. Terwijl ik thuis echt heel slecht ben in films kijken. Meestal gebeurt er dan namelijk 1 van de volgende 2 dingen:

1) ik laat me afleiden door mijn telefoon.

2) ik val in slaap.

Geen succes dus. Terwijl ik echt graag films zie. De bioscoop blijft toch een andere ervaring dan thuis! In je eentje is het anders dan samen, maar daardoor niet minder leuk.

Ik vind het stiekem juist wel heel lekker om even een paar uurtjes helemaal ‘off the grid’ te zijn. Telefoon uit, en even geen andere gedachten dan de film die je meeneemt. Wij zijn ook weleens samen naar de bioscoop gegaan, maar dan ieder naar een andere film. Moet kunnen! 🙂 

Ben jij weleens alleen naar de bioscoop geweest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.