Je hebt áltijd een keuze

Je hebt áltijd een keuze. Dit is iets wat ik wel vaker zeg. Ik weet niet wanneer en waar ik die wijsheid heb opgedaan, maar dit besef helpt me wel, en ik ben ernaar gaan leven. Zeker als er onverwacht een obstakel op mijn pad komt. Ook al kun je niets aan een situatie veranderen, dan nog kun je kiezen hoe je met een situatie omgaat. En dat kan een wereld van verschil maken.

Ik vond het dan ook mooi om deze quote terug te lezen in De edele kunst van not giving a f*ck:

‘Of je het beseft of niet, je maakt altijd keuzes over waar je een f*ck om moet geven’

En ja, zo waar! Welke waarde je aan iets toekent, bepaal je helemaal zelf. 

De volgende keer dat je je ergens druk om maakt, stel jezelf dan eens de vraag of je het belangrijk genoeg vindt om je energie aan te besteden. 

Welke keuze maak je?

Ik kies ervoor om niet bij de pakken neer te gaan zitten. Om elke dag te werken aan mijn herstel. Om dingen te doen, die mij energie geven. Om af en toe even stil staan, en te bedenken hoe ik in het leven wil staan.

De beste keuze maak je misschien niet altijd automatisch. De een zal dit bovendien meer van nature doen dan de ander. Veel mensen realiseren zich niet eens dat ze constant keuzes maken. En dat ze daar invloed op kunnen hebben. Heb je er wat moeite mee, dan is dit boek van Mark Manson wel de moeite waard. Zoals hij zelf schrijft: ‘Dit boek zal je helpen een iets duidelijker beeld te krijgen van wat jij verkiest belangrijk te vinden in het leven en van wat jij verkiest onbelangrijk te vinden.’

Meer lezen over dit boek? Hier lees je mijn boekreview.

BoekenBoeken

1 Reactie

  1. april 11, 2019 / 8:00 pm

    Precies! Ik geloof dit ook. Ook al komen we iets tegen wat zeker niet makkelijk of leuk is, hoe we er mee omgaan is altijd aan onszelf. Mooie reminder 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.