Me time! 5 dingen die daar zo leuk aan zijn

Eerder schreef ik al over in je eentje naar de bioscoop gaan, en een stapje verder: in je eentje op reis. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon in je eentje thuis zijn. Voor de één is dat misschien zeldzaam, voor de ander dagelijkse kost. Maar ook als je alleen woont, is het fijn om af en toe echte me time te plannen, waarin je bewust kiest voor een avondje/dagje voor jezelf.

Ik ben dit hele weekend alleen thuis, en heb bewust geen afspraken gemaakt. Ik heb best wel wat werk te doen, dus heb de tijd ook wel hard nodig. Maar het is ook alweer even geleden dat ik langer dan een dag alleen thuis was, dus ik maak er ook gelijk wat tijd voor mezelf van.

Ik heb gelukkig altijd goed alleen kunnen zijn, en zie dit zelf als een groot voordeel. Niet iedereen kan het even goed. Wat is er zo leuk aan me-time?

Geen afleiding! Helemaal ergens in opgaan

Dit kan bij mij nogal eens gebeuren als ik alleen thuis ben. Mezelf even helemaal ergens in verliezen. Dan kan ik gerust uren besteden aan het maken van een reisplannetje en allerlei dingen uitpluizen. Of me ineens op het uitmesten van een kast storten. Of gewoon in één ruk een boek uitlezen. Maar ik kan ook helemaal in mijn eigen wereldje zitten als ik iets aan het schrijven ben en het is fijn om dan geen verplichtingen te hebben, waardoor je er mee moet stoppen als het net zo lekker gaat. De activiteiten waar je inrolt, zonder het echt van tevoren te plannen, vind ik de beste. Ik ‘moet’ al zoveel van mezelf, af en toe is het dan fijn om gewoon even met volle aandacht bezig te zijn met iets waar je op dat moment zin in hebt, en dat niemand je daarbij afleidt.

Mooi en gezondMooi en gezond

Genieten van je vrijheid

De mensen die niet zo houden van alleen zijn, zullen in eerste instantie waarschijnlijk niet denken aan genieten. Als het zelfs weerstand bij je oproept om alleen te zijn, is het eerst belangrijk om er positiever tegenaan te gaan kijken en de vrijheid te omarmen. Je kunt doen en laten wat je wilt en er is niemand die oordeelt over wat en hoe je dat doet. Zie het als een cadeautje om jezelf even in de watten te leggen. Het is in je eentje ook makkelijker om te genieten van kleine dingen.

Jezelf leren kennen

Alleen zijn zorgt ervoor dat je jezelf goed leert kennen. Wat vind je fijn en belangrijk? Wat is jouw manier om dingen te doen? En een stapje verder: jezelf accepteren en van jezelf leren houden. Meer op je gemak zijn met jezelf is ook belangrijk in je relaties met anderen.

Lees ook: 100 dingen om in je eentje te doen

Dingen uitproberen

Ik stel hoge eisen aan mezelf en vind het dus niet zo leuk als ik iets niet goed kan… maar het voordeel van in je eentje zijn, is dat er in elk geval maar één persoon is die kan oordelen als iets nog niet lukt ? Dus zakt je eigengemaakte kwarktaart probeersel gelijk in elkaar als je hem uit de vorm haalt? Who cares!

Zo zat ik vanmiddag wat te kladderen met mijn nieuwe brush pens (een soort stiften met een penceel-achtige punt). 

Opladen: pamper jezelf!

Als ik echt de tijd voor mezelf neem, ga ik bijvoorbeeld uitgebreid douchen, van top tot teen scrubben en insmeren en mijn nagels doen. Lekker tutten, echt een vrouwending 🙂 Mezelf pamperen (ofwel jezelf verwennen) is bijvoorbeeld ook iets koken dat ik lekker vind of juist een guilty pleasure halen 😉 Voor de mensen die voor zichzelf koken dus echt verschrikkelijk vinden (ik ken er genoeg!), echt, probeer eens om je favoriete maaltijd helemaal voor jezelf te maken. Ook als dit best veel werk is. Het geeft zo’n goed gevoel om dat voor jezelf te doen (en met een beetje geluk kun je er ook nog eens meerdere dagen van eten). Wil je echt even ultiem lief voor jezelf zijn, boek dan een massage, behandeling bij de schoonheidsspecialiste of ga gewoon in je eentje naar de sauna. Maar dat is eigenlijk weer voor een volgende blog ?

Blote voeten op een ligstoel met een boek aan het zwembad

Relaxen met een boek in de zon… dat is voor mij ook echt me-time. Ook zonder dit uitzicht ?

Dit weekend…

Waar bestaat mijn me-time dit weekend uit? Deze blog schrijven, bijvoorbeeld. Alvast weer wat dingetjes uitzoeken voor onze reis naar Zuid-Afrika (autohuur vergelijken… ja, dat soort dingen vind ik dus serieus léuk!). Rondneuzen op Pinterest voor tuin ideetjes. Nog lekker lang een boek lezen (nog steeds gegrepen door het herlezen van Harry Potter, intussen halverwege boek 5). En morgen wil ik een nieuw recept uitproberen. Wát weet ik nog niet, dus dat ga ik ook nog ergens vandaan toveren. Eigenlijk alweer genoeg te doen zonder al het werk op mijn lijstje dus, haha! Wat zei ik nou afgelopen maandag ookalweer? Ohja…

2 Reacties

 1. juni 26, 2017 / 11:01 pm

  Me time is heerlijk. Ik kijk vaak meerdere afleveringen van een serie of ga bloggen en blogs lezen.
  Ik kan genieten van alleen zijn als het maar niet te lang duurt 😀 een tijdje terug was ik van maandag tot vrijdag alleen omdat Tommy voor zijn werk weg moest en dat vind ik lang genoeg.

  • Yvonne - Vrolijke Fladderaar
   Auteur
   juni 29, 2017 / 9:59 pm

   Dat vind ik ook hoor! Ik hoef geen wekenlang alleen. Kán het wel, maar samen is leuker ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.