Weer een week… #13: Think Positive And Positive Things Will Happen

Weer een week…voorbij, én voor de boeg! Het is alweer maandag. Nog heel even terugkijken naar de afgelopen week die weer voorbij is gevlogen. Wat neem ik daarvan mee de nieuwe week in?

Glas halfvol of halfleeg?

Denk je in oplossingen of in problemen? Handel je vanuit vertrouwen of uit angst? Ben je open minded of doe je continu aannames? Ofwel, de klassieke vraag: is jouw glas halfvol of halfleeg? Antwoord je telkens het eerste, dan ben je een echte positivo. Het heeft eigenlijk niet zoveel met mijn afgelopen of komende week te maken, maar hoe meer ik over positief denken lees en leer, hoe vaker het me opvalt hoeveel mensen -helaas- overal beren op de weg zien. Daar kom je er altijd wel een paar van tegen. Die mensen dus hè, niet die beren ? Want die zijn er vaak eigenlijk helemaal niet!

“Think positive, and positive things will happen”

Eén ding is zeker: zie je overal problemen, dan gaan ze er vanzelf ook zijn. Maar wist je dat het omgekeerde ook waar is? Als je positief denkt, trek je ook positiviteit aan. Zo werkt de wet van de aantrekkingskracht. Daar wil ik zeker nog eens wat meer over gaan lezen. Maar als dat concept te vaag voor je is, bedenk je dan simpelweg dat je altijd een keuze hebt hoe je tegen een situatie aankijkt. Als positivo van nature merk ik dat ik vaak al uit mezelf de positieve benadering kies. En dat maakt alles zoveel makkelijker én leuker!

Hou maar eens een weekje bewust bij hoe vaak je die beren op de weg ziet. Kun je een andere, veel fijnere en berenvrije weg kiezen? Tenzij het deze beren zijn, natuurlijk:

Ken je deze nog? “Troetelbeertjes, stráál!” ?

2 Reacties

 1. juni 28, 2017 / 10:21 pm

  En of ik die troetelbeertjes ken.

  Ik denk dat mijn glas vaak halfvol is. Ik kan heel realistisch zijn maar met bepaalde zaken ook juist weer heel idealistisch. Het glas is soms ook half leeg. Verder ben ik meer positief dan negatief denk ik. Nou je zet me aan het denken hoor 😉 Leuk artikel!

  • Yvonne - Vrolijke Fladderaar
   Auteur
   juni 29, 2017 / 9:55 pm

   Thanks! Hihi, ook een jaren ’80 meisje… 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.