Weer een week… #1: “Don’t call it a dream. Call it a plan”

Weer een week…voorbij, én voor de boeg! Het is alweer maandag. Nog heel even terugkijken naar de afgelopen week die weer voorbij is gevlogen. Wat neem ik daarvan mee de nieuwe week in?

In mijn nopjes

Dat was ik afgelopen week. Zó’n leuke uitspraak vind ik dat, ‘in mijn nopjes zijn’, en hij popt op de een of andere manier altijd in mijn hoofd als ik weer eens het reizigerspad op ga. Nieuwe avonturen en ontdekkingen tegemoet, dan voel ik me op mijn best! Niet alleen op het moment zelf, maar ook reisplannen maken vind ik een van de allerleukste dingen om te doen. De aanloop er naartoe is voor mij ook al een belangrijk onderdeel van de reis. En laat dat nou net zijn waar ik afgelopen week zo blij van werd.

“Don’t call it a dream. Call it a plan.”

Deze uitspraak zie je veel als travel quote voorbij komen, maar het is breder dan dat. Misschien ken je de soortgelijke spreuk “a dream without a plan is just a wish”. Dromen zijn leuk, maar als je ze niet in actie omzet dan moet er wel een wonder gebeuren om ze uit te laten komen. Het moment dat je een droom of een idee gaat omzetten in iets concreets, vind ik altijd iets magisch hebben. Ook al bestaat het plan uit nog niets meer dan dat je eindelijk iets op papier gaat zetten dat je al een tijdje in je hoofd had: het maakt het tastbaar. Iets dat eerst niet meer was dan een idee, ergens in je gedachten, krijgt ineens een andere dimensie.

Onze droom over een verre reis heeft onlangs ook éindelijk de status ‘plan’ gekregen: we hebben tickets naar Kaapstad geboekt. Dat geeft dus tegelijkertijd rust in mijn kont en kriebels in de rest van mijn lijf. Afgelopen week heb ik heel wat zitten speuren naar leuke hotelletjes en plekken om te bezoeken tijdens een rondreis. Als ik niet uitkijk, kan ik mezelf daar behoorlijk in verliezen.

De grote lijnen liggen nu in elk geval vast, dus ik kan het plan weer even parkeren. We gaan pas in het najaar. Maar ik begin in mijn nopjes aan de nieuwe week. Met zonnige vooruitzichten… bring it on!

Een fijne week allemaal!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.