Weer een week… #11: “Time you enjoy wasting, was not wasted”

Quote: Time you enjoy wasting, was not wastedWeer een week…voorbij, én voor de boeg! Het is alweer maandag. Nog heel even terugkijken naar de afgelopen week die weer voorbij is gevlogen. Wat neem ik daarvan mee de nieuwe week in?

Rustig opstarten

Vaak word je na een vakantie weer abrupt het gewone leven ingezogen. Voor je het weet zit je weer volop in de drukte en lijkt die vakantie ineens alweer tijden geleden.

Dankzij al die incomplete werkweken kon ik echter nog even rustig nagenieten. Ik plan het begin of eind van mijn vakantie weleens vaker halverwege een werkweek. Vaak omdat het praktisch gewoon zo uitkomt, maar een bijkomend voordeel is dat zo’n half weekje werken ook lekker voelt. Ik werkte nu donderdag en vrijdag, en daarna was het Pinksteren dus was ik gelijk weer 4 dagen vrij (lang leve mijn vrije dinsdag!) Afgelopen week was dus ook weer zo voorbij en mijn hoofd is sinds de vakantie in Italië nog steeds zo lekker kalm.

“Time you enjoy wasting, was not wasted”

Afgelopen weekend had ik bewust niet teveel gepland, om die rust nog eventjes te bewaren. De komende weken komt er weer genoeg drukte aan. Stilte voor de storm, zo voelt het. En het was ook nog eens zo’n fantastisch weer… daar kan ik enorm van genieten. Ik gun mezelf normaal vrij weinig tijd om te lanterfanten, maar als de zon schijnt dan blijk ik ineens tijd te hebben om te relaxen en lees ik het ene boek na het andere. “Time you enjoy wasting, was not wasted” (– John Lennon). Is het nog wel tijd verdoen, als je er bewust voor kiest om even te genieten van een rustig moment? Eigenlijk niet, en het voelt dus ook niet als ‘wasted time’. Vanaf vandaag kan ik er weer volle bak tegenaan!

Maak er weer een fijne week van!

Blote benen van meisje in een tuinstoel

2 Reacties

 1. juni 13, 2017 / 11:33 pm

  Heerlijk dat het nog zo kalm in je hoofd is. Ik ben jaloers en ik denk dat ik aan vakantie toe ben.

  • Yvonne - Vrolijke Fladderaar
   Auteur
   juni 14, 2017 / 7:23 am

   Ahhw… heb je nog wel vakantie in het vooruitzicht, met de zomervakantie van de kinderen in aantocht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.