Weer een week… #12: “First things first”

Weer een week…voorbij, én voor de boeg! Het is alweer maandag. Nog heel even terugkijken naar de afgelopen week die weer voorbij is gevlogen. Wat neem ik daarvan mee de nieuwe week in?

Valkuil: het inschatten van tijd

Gisteren trapte ik er weer eens in: tussen een rondje hardlopen (om 8 uur ’s morgens al, toen het met 16 a 17 graden nog perfect loopweer was!) en de BBQ ’s middags, moest ik toch zeeën van tijd hebben om op z’n minst te dweilen, dit blogje te schrijven en nog wat ander werk te doen. Ook al zou ik al om 11 uur gaan helpen met klaarzetten voor het feestje. Het leken úren die ik vrij beschikbaar had. What was I thinking? Na 70 minuten rennen en het hele riedeltje van ontbijten, douchen en aankleden heb ik alleen het dweilen nog afgevinkt. Verdorie! Dit gebeurt me wel vaker; dat ik van tevoren een heel ander (vaak veel ruimer ;)) tijdsbeeld heb dan daadwerkelijk het geval is. Ik probeer al bewust heel reëel te zijn met mijn to do list. Maar als die hele zee van tijd in werkelijkheid maar een piepklein kreekje is, dan schiet het natuurlijk niet op.

“First things first”

En zo komt deze blog voor het eerst niet op maandagochtend online, maar pas nu. En past de quote van deze week onbedoeld ineens éxtra goed bij de situatie ? Ik had deze al in gedachten door mijn drukke week (true story!) en nu moest ik deze wijsheid toepassen. Het is trouwens ook een van mijn ‘personal commandments’ die ik heb opgesteld na het lezen van The Happiness Project:

First things first
Geen uitstelgedrag. Belangrijke dingen eerst. Zorg eerst goed voor jezelf. Do it now. Start where you are.

En ja, soms heb je van die dagen (of weekends, of weken…) dat je tijd te kort komt voor alle dingen die je in gedachten had. Of dat je er -zoals ik- achter komt dat je dacht dat je veel meer tijd zou hebben. Dan is het extra belangrijk om je te bedenken: wat moet er nou eigenlijk écht gebeuren? En doe dat dan ook. Maar ook als je het niet zo druk hebt, dan is het een goede regel om productief te blijven. Dus niet ‘eerst even op Facebook kijken’, maar ‘eerst even dat klusje afmaken.’

En omdat ik vanavond écht nog wat andere dingen moet doen, ga ik niet speuren naar een bijpassende foto maar sluit ik af met een foto van tijdens mijn loopje. Lekker random, ik hou ervan ?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.