Weer een week… #19: “Heliophilia”

Heliophilia: the desire to stay in the sun; love of sunlight

Weer een week…voorbij, én voor de boeg! Het is alweer maandag. Nog heel even terugkijken naar de afgelopen week die weer voorbij is gevlogen. Wat neem ik daarvan mee de nieuwe week in?

Buiten zijn

Eigenlijk had ik afgelopen week, voor mijn gevoel, een gebrek aan buiten zijn. Wat denk ik vooral komt doordat ik heel wat uurtjes achter mijn MacBook heb doorgebracht. Als ik echt goed terugdenk dan valt het eigenlijk wel mee, met 2 keer hardlopen én een rondje mountainbiken. En gisteren was het eindelijk weer eens zonnig genoeg om (met Macbook, om gewoon verder te kunnen typen, dat dan wel) te bungelen in mijn tuin-ei. Had ik die even gemist, in de afgelopen minder zonnige weken!

Onze nieuwbouwtuin is verder helaas nog in fase bouwput, dus buiten eten is er nog niet bij. Dat draagt ook wel bij aan het gevoel om toch teveel binnen te zitten. Maar hieraan wordt gewerkt! Met een beetje geluk kunnen we aan het eind van de zomer buiten op ons eigen terras zitten. Afgelopen week zijn we op tegeljacht geweest. Wat is daar ook weer veel keus in… en er zijn zoveel mooie dingen.

Tegels voor in de nieuwe tuin

Zoiets zou het kunnen gaan worden… ik kan niet wachten!

Heliophilia: Love of sunlight

In het teken van mijn drang naar buiten zijn deze week heb ik dit keer geen quote, maar een woord: heliophilia. Ofwel, in het Engels: “the desire to stay in the sun; love of sunlight”. Er is in het Nederlands volgens mij niet echt een goed woord voor. Volgens het woordenboek is de vertaling ‘zonnezucht’, maar dit is niet echt een veelgebruikte term (en klinkt ook een beetje negatief). Hoe dan ook: ik heb zéker zo’n liefde voor zonlicht en hou ervan om buiten in de zon te zijn. Geef mij een plekje buiten op een zonnige dag en dan heb ik gelijk rust in mijn kont. Het zou best kunnen dat ik daarom ook zo van hardlopen ben gaan houden. Twee vliegen in één klap, want te veel stilzitten vind ik ook al niet fijn. Als ik net als afgelopen week iets teveel binnen zit naar mijn zin, dan moét ik op een gegeven moment echt even naar buiten.

Op naar die tuin! Maar nu eerst op naar de nieuwe week. Met hopelijk weer een gezonde dosis buitenlucht ?

stralende zon aan een blauwe hemel, gezien vanuit een hangstoel

Uitzicht uit mijn hangstoel… ik hou ervan!

2 Reacties

 1. augustus 7, 2017 / 9:57 pm

  Ik heb keihard zon nodig en ik merk dat mijn zonnepeil hier aardig laag staat/bijna op 0 staat. Net als jij zit ik niet graag stil, hardlopen als de zon schijnt is zo ontzettend gaaf.

  • Yvonne - Vrolijke Fladderaar
   Auteur
   augustus 20, 2017 / 6:18 pm

   Hij wil maar niet echt terugkomen he? Ik duim nog steeds voor een echte opleving van de zomer, maar zal wel nazomer worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.