Weer een week… #21: “Life is a ticket to the greatest show on earth”

Weer een week…voorbij, én voor de boeg! Het is alweer maandag. Nog heel even terugkijken naar de afgelopen week die weer voorbij is gevlogen. Wat neem ik daarvan mee de nieuwe week in?

It’s London calling!

Ik voel me weer eens the luckiest girl in the world. Onze reis naar Kaapstad komt al iets meer in zicht, nu de zomervakanties van de meeste mensen langzaam maar zeker voorbij zijn. Tijd om iets meer details te gaan plannen. Zo hebben we afgelopen week maar alvast de auto gehuurd (via Sunny Cars, een fijne tip die ik heb gelezen op Soetkees).

Maar… terwijl we eerst nog zo’n fantastische reis in het vooruitzicht hebben, kwam er ook een nieuw tripje op ons pad. Het begon ermee dat ik zag dat Cirque du Soleil aan het eind van het jaar met de show Ovo in verschillende Duitse steden staat. Ik heb Cirque de laatste keer dat ze in Nederland waren helemaal gemist, en eigenlijk zou ik elke gelegenheid wel willen aangrijpen om een show van hen te zien. Toen viel ons oog op speeldata in Londen. In de Royal Albert Hall. Begin volgend jaar; en qua data kwam dat ook nog eens beter uit. Waarom gaan we niet gewoon dáár? Ehh, daar hoefde ik geen twee keer over na te denken. Wow, wat fantastisch lijkt me dit.

Mooie theaters en de show der shows: Cirque du Soleil

Mijn voorliefde voor theaters noemde ik al eens toen ik begin dit jaar naar Wenen ging, waar ik een balletvoorstelling bezocht in de Staatsopera. Een voorstelling in de Royal Albert Hall meemaken lijkt me een soortgelijke ervaring.

Zeg nou zelf… indrukwekkend, niet? En dan heb ik het nog niet eens over Cirque du Soleil. Dat is sowieso een klasse apart. Ook als je niet van het traditionele circus houdt. Als je daarbij aan een ronde zandbak denkt met rondrennende paarden en flauwe clowns, dan kun je met een gerust hart naar Cirque. En als je denkt dat je bést wel wat knappe kunstjes en acts hebt gezien, dan kijk je hier alsnog je ogen uit. Ik heb pas 2 shows gezien (Kà in Las Vegas, en Totem in Amsterdam) en allebei de keren heb ik me echt zo verbaasd wat deze mensen neer weten te zetten. Als je tijdens de act denkt: “Nee, een stapje verder kan écht niet” dan doen ze er nog drie stappen bovenop. Ook is er heel veel aandacht aan het totale plaatje met kostuums, decors en muziek. Dat maakt het echt een topbeleving, en daar hou ik van.

We zijn ook nog niet samen naar Londen geweest. Dus dat maakt het ook nog eens extra leuk. Ik voel me een bofkont ?

“Life is a ticket to the greatest show on earth”

De quote van de week, om in het circusthema te blijven: maak van jouw leven de allermooiste show! Je hebt zelf veel van de touwtjes zelf in handen. En je moet er zelf het beste, leukste en mooiste van maken, en er betekenis aan geven. Ook op de gewone dagen, wanneer je niét in een prachtig theater zit ?

Dat ik dit nu ook weer mag gaan beleven, is niet iets wat ik zomaar voor lief neem. I feel blessed! 

Foto’s Cirque du Soleil en Royal Albert Hall: Pixabay 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.