Weer een week… #23: “Worry less, run more”

Weer een week…voorbij, én voor de boeg! Het is alweer maandag. Nog heel even terugkijken naar de afgelopen week die weer voorbij is gevlogen. Wat neem ik daarvan mee de nieuwe week in?

Nieuwe hardloopschoenen! (en nog meer cadeautjes)

Jaaaaaaaaaa, nazomer! Eindelijk konden we afgelopen week nog even genieten van echt zomers weer. Ik word daar dus echt héél erg blij van (heliophilia, weet je nog). Dinsdag, precies die ene dag van boven de 30 graden, had ik ook nog eens de tijd om daar van te gaan genieten. Dat voelde dus echt als een cadeautje. En om het nog beter te maken, ging ik mezelf ook nog eens trakteren op een paar nieuwe hardloopschoenen. Ik had nog wat boodschappen in de stad en toen ik daarmee klaar was, genoot ik van lunch buiten op het terras in Breda.

Zonder goede koffie geen goede lunch! Lekker bij Inspire Coffee. Een sandwich met huisgemaakte humus en pesto: aanrader!

Het grootste feest vond ik nog wel om in een kort broekje, hemdje en op slippers rond te lopen. Echt zomer.

Worry less, run more

Nieuwe hardloopschoenen geven me gelijk weer zin om te gaan lopen. Afgelopen weekend pas probeerde ik ze voor het eerst uit, en ze lopen heerlijk licht. Ik vertelde afgelopen week al hoe ik ben begonnen met hardlopen en de redenen waarom ik dat nu al jaren doe. En ik blijf dus nog even in hardloopthema (no worries; komende week heb ik het ook vast weer over andere dingen ;)).

Ik zeg het zo vaak: rennen is zo simpel. Je hebt er zo weinig voor nodig. Je moet het alleen goed opbouwen, en dat is eigenlijk ook gelijk het pittigste. Maar als je eenmaal loopt, dan is het eigenlijk gewoon een van de beste therapieën die er is. Je hoeft echt niet super snel te gaan of enorm lange afstanden te lopen om de voordelen van hardlopen te ervaren. Soms krijg je het tegenargument dat hardlopen niet goed voor je zou zijn. Nou, vorig jaar las ik het boek ‘Born to Run’ en daarin wordt de theorie beschreven dat we misschien juist wel gemáákt zijn om te rennen. Daarom, lieve mensen, de wijze woorden van deze week: worry less, run more!

1 Reactie

  1. september 8, 2017 / 10:46 pm

    Ik ken het boek Born to run niet maar het spreekt mij wel aan.

    Ik hoop dat we deze maand nog meer warme dagen krijgen want het lijkt nu wel najaar (x 10).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.