Weer een week… #4: “Niet alles lukt de eerste keer”

Inspiratie spreuk: "Niet alles lukt de eerste keer"

Weer een week…voorbij, én voor de boeg! Het is alweer maandag. Nog heel even terugkijken naar de afgelopen week die weer voorbij is gevlogen. Wat neem ik daarvan mee de nieuwe week in?

Musical De Marathon

Afgelopen week stond de musical “De Marathon”, gebaseerd op de gelijknamige film, in het Chassé Theater in Breda. De film is al hilarisch voor niet-hardlopers, laat staan als je zelf geregeld de loopschoenen aantrekt. Goede reden voor mij om ook de show te gaan kijken, dus 🙂 De musical blijft heel dicht bij de film en is dan ook net zo grappig. De meeste grappen komen wel ook echt rechtstreeks uit de film, maar ondanks dat ik die al 2 keer heb gezien, heb ik nog steeds erg kunnen lachen. De spelers die de 4 “dikke en lelijke” mannen vertolken, doen dit vol overgave en je gaat echt een beetje houden van deze doodgewone Rotterdammerts. Ik kon niet anders dan een traantje wegpinken aan het eind.

“Niet alles lukt de eerste keer”

Het was voor mij natuurlijk een trip down memory lane naar mijn eigen marathon, in het najaar van 2015. Die ik in Eindhoven zou lopen, maar waar ik na dik 30km uitviel doordat ik de dagen daarvoor nog met koorts op bed lag. Zelden heb ik me zó rot gevoel als toen. Al die training, die perfect was verlopen, en dan (voor mijn gevoel) zo ontzettend hard falen. Hoe hard ik mezelf ook vertelde dat ik écht niet meer verder kon. Ik kon het maar moeilijk verkroppen dat ik was uitgevallen. Ik leerde hier meerdere belangrijke lessen. Vallen, opstaan en doorgaan hoort erbij. En vooral dat laatste: ik overwoog de kans om alsnog die marathon te lopen, twee weken later in Etten-Leur. Geen groots spektakel, maar wel diezelfde 42,195 kilometer en ik liep hem uit tot op die laatste meter. Wat was ik zenuwachtig dat het me weer niet zou lukken. Maar ik moést het proberen. Wat was het zonde geweest als ik die kans niet had gegrepen!

Niet alles lukt de eerste keer. We zouden met z’n allen amper vooruit zijn gekomen als we allemaal waren gestopt na de eerste poging. Voordat Edison de gloeilamp uitvond, mislukte het 2.000 keer (!). Een van de makers van Whatsapp werd eerst weggestuurd bij Facebook en vervolgens bij Twitter. 5 jaar later kocht Facebook de applicatie voor 19 miljard dollar. Van dit soort voorbeelden zijn er meer dan genoeg. En ik voelde me rot om dat 1 poging mislukte!

Een marathon zou niet zo magisch zijn als je hem ‘zomaar even’ kon lopen. De mannen in De Marathon flikken het natuurlijk wél, en ook dat heeft te maken met doorzettingsvermogen. Geef niet zomaar op; je volgende poging kan zomaar ineens raak zijn, en zolang je die poging niet waagt, weet je het nooit!

De musical De Marathon speelt nog tot laat in 2017 in verschillende steden. Gaat dat zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.