Weer een week… #6: “I am, indeed, a king, because I know how to rule myself”

Weer een week…voorbij, én voor de boeg! Het is alweer maandag. Nog heel even terugkijken naar de afgelopen week die weer voorbij is gevlogen. Wat neem ik daarvan mee de nieuwe week in?

Inspiratie van een koning

Het was een gekke week, met zo’n donderdag vrij. Nu werk ik normaal op dinsdag niet op kantoor, en toevallig afgelopen week wél, dus qua aantal uren was er voor mij niks anders dan anders. Toch voelde het woensdag een beetje als de dag voor kerst (alleen dan met frisgroene nieuwe blaadjes aan de bomen), met zoveel mensen die meivakantie vieren, stilte op kantoor en een vrije dag voor de deur.

Koningsdag hebben we over de grens doorgebracht in het mooie Gent. Wat een mooie stad is dat. Ik was er zo’n 10 jaar geleden al eens geweest en herinnerde me nog dat ik Gent toen al net ‘het Amsterdam van België’ vond, dankzij de grachtenpanden, bruggetjes, oude gevels en de vele fietsen. Van Koningsdag heb ik dan ook weinig meegekregen. Het interview met de Koning moet ik nog eens terugkijken, want daar las ik veel lovende woorden over. De inspiratie voor de spreuk van deze week komt dan ook niet van iets dat echt met onze Majesteit te maken heeft, maar het deed me wel denken aan een andere spreuk over een koning.

“I am, indeed, a king, because I know how to rule myself”

Een quote van Italiaans schrijver Pietro Aretino (dat moest ik opzoeken hoor ;)) en in tegenstelling tot over heersen over een land of volk zoals een echte koning, gaat dit natuurlijk over jezelf. Het sluit mooi aan bij een artikel dat ik afgelopen week las over positief denken: 10 Easy Ways to Think Positively. Nummer 8 vond ik eruit springen: 100% responsibility. Je bent zelf verantwoordelijk. Je hebt natuurlijk niet de 100% controle over wat er in je leven gebeurt, maar je bent wél degene die bepaalt hoe je daarmee omgaat. Bam! Niet de schuld geven aan anderen, aan je omgeving, aan je verleden, aan het weer. Waar de andere tips in het artikel wat zachtaardiger zijn, houdt nummer 8 je een keiharde spiegel voor. Althans, als je die verantwoordelijkheid nog niet neemt. Heersen over je eigen leven dus. Als een koning. En dan is er veel mogelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.