Weer een week…#8: “No one is too old for fairy tales”

Weer een week…voorbij, én voor de boeg! Het is alweer maandag. Nog heel even terugkijken naar de afgelopen week die weer voorbij is gevlogen. Wat neem ik daarvan mee de nieuwe week in?

Symfonie in het Park: muziek uit de Efteling

Gisteren was ik in de concertzaal van Theaters Tilburg bij de uitvoering van ‘Symfonie in het Park: muziek uit de Efteling’. Bij die titel is denk ik weinig toelichting nodig: het was dus een kamerorkest dat een aantal van de prachtige muziekstukken uit het park ten gehore bracht. Wie mij persoonlijk kent, weet dat de Efteling een speciaal plekje heeft in mijn hart. En deels heb ik dat ook wel te danken aan het grijsdraaien van het cassettebandje met ‘Muziek uit de Efteling’. Dat mijn moeder zelf ook stiekem erg leuk vond om op te zetten. Van de Danse Macabre van Camille Saint-Saëns (Spookslot) tot de attractiemuziek van Fata Morgana: ik kon het als klein meisje al dromen.

“No one is too old for fairy tales”

Ik kom nog steeds graag in de Efteling. Oh ja, en ik heb ook een zwak voor Disney en ben de hele Harry Potter reeks aan het herlezen. En daar kom ik schaamteloos voor uit ? Ik hou van mooie verhalen, van (al dan niet moderne) sprookjes. Ze bevatten vaak krachtige boodschappen, en de beste verhalen voor kinderen bevatten vaak ook een dubbele laag voor de ouders. Niemand is te oud voor sprookjes!

Om nog even in de sfeer van afgelopen week te blijven, het liedje ‘Fairytale’ waarmee Noorwegen een aantal jaar geleden het Songfestival won:

Fijne, nieuwe week allemaal! ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.