Weer een week…#14: “Fantasy is a necessary ingredient in living”

Quote: Fantasy is a necessary ingredient in living" (Dr. Seuss)

Weer een week…voorbij, én voor de boeg! Het is alweer maandag. Nog heel even terugkijken naar de afgelopen week die weer voorbij is gevlogen. Wat neem ik daarvan mee de nieuwe week in?

Symbolica: nieuwe attractie in de Efteling

Zaterdag 1 juli ging Efteling’s nieuwste grote blikvanger Symbolica open voor publiek. Ik heb een abonnement op de Efteling en was een van de gelukkigen die afgelopen dinsdag al bij een preview mocht zijn. Het blijft toch speciaal om na het werk even naar de Efteling te kunnen gaan. En dan al een nieuwe attractie mogen doen zonder te wachten, dat zijn de krentjes in de pap! Zaterdag was niet alleen de openingsdag van Symbolica, maar ook de start van het hoogseizoen en de eerste zomeravond, waarop het park tot 11 uur ’s avonds open is. Met allerlei extra entertainment, dus het is altijd erg gezellig om er dan met een groep vrienden te vertoeven. Hoe Symbolica is? Dat ga ik lekker niet verklappen… dat moet je gewoon zelf ervaren. Een ding is zeker, je komt ogen te kort!

“Fantasy is a necessary ingredient in living”

Fantasie staat centraal in Symbolica, en natuurlijk ook in de rest van de Efteling. En daarom deze week dus ook deze quote van Dr. Seuss. Eigenlijk ken ik zelf de boeken van Dr. Seuss helemaal niet vanuit mijn jeugd. Ik ken het uit Amerika en volgens mij is het ook vooral daar een fenomeen. Misschien een beetje zoals wij zijn opgegroeid met Jip & Janneke, Nijntje en Dikkie Dik. Maar de kans is groot dat je weleens een quote van Dr. Seuss voorbij hebt zien komen, want hij heeft echt fantastische en gevatte wijsheden die leuk zijn voor kinderen maar stiekem net zo goed leerzaam zijn voor volwassenen. Eigenlijk luidt de volledige quote: “I like nonsense, it wakes up the brain cells. Fantasy is a necessary ingredient in living, it’s a way of looking at life through the wrong end of a telescope, and that enables you to laugh at life’s realities.”

En zo is het maar net!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.