Weer een week… #16: “Don’t be busy. Be productive.”

Quote: Don't be busy. Be Productive.

Weer een week…voorbij, én voor de boeg! Het is alweer maandag. Nog heel even terugkijken naar de afgelopen week die weer voorbij is gevlogen. Wat neem ik daarvan mee de nieuwe week in?

Vol programma

Mijn to do list is de afgelopen week weer flink aangevuld. Komende week heb ik thuis weer het rijk alleen, maar qua timing is dat eigenlijk niet erg. Ik ben toch alleen maar bezig. Gelukkig ook niet alleen met serieuze zaken: er stonden afgelopen weekend ook twee bbq feestjes achter elkaar op de planning. En volgend weekend ook verschillende leuke dingen, dus ik weet waar ik het voor doe. Work hard, play hard! Maar aangezien ik dit schrijf op zondagmiddag, terwijl ik al de hele dag al vastgelijmd zit aan mijn MacBook (en eigenlijk ook nog wel graag even naar buiten wil…), hou ik mijn update deze week kort.

“Don’t be busy. Be productive.”

Ik zeg tegenwoordig liever dat ik veel te doen heb, dan dat ik het druk heb, of nog erger: dat ik geen tijd heb. Het is zo’n verkeerd hip ding geworden om het altijd maar druk te moeten hebben. En ik geef toe, ‘vroeger’ vond ik het ook maar wat stoer en interessant om zo druk, druk, druk te zijn en vooral geen tijd te hebben. Iedereen heeft namelijk even veel tijd. Bovendien is er eigenlijk niks stoers aan om niks voor elkaar te krijgen wat je zogenaamd wil, omdat je daar geen tijd voor hebt. In plaats van klagen over tijdgebrek, probeer ik mijn tijd goed in te delen en betere keuzes te maken. Dat gaat ook niet altijd zonder slag of stoot (remember: First things first!). Maar betrap je me ooit op klagen over drukte, geef je me dan alsjeblieft een harde schop? ?

Jezelf minder laten afleiden en volop in het moment zijn, helpen hier trouwens ook bij! Vandaag even geen zinloos gescroll op Twitter of Facebook, maar daardoor heus wél even de tijd om een blogje te tikken. En ik ben al flink productief geweest vandaag. Goed voornemen voor de rest van de week!

Een fijne & productieve week gewenst ?

Barbecue toetje: marshmellows!

En tijd voor gezelligheid met vrienden moet je máken! ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.