Weer een week… #17: “Don’t forget to have fun!”

Quote: Don't forget to have fun!

Weer een week…voorbij, én voor de boeg! Het is alweer maandag. Nog heel even terugkijken naar de afgelopen week die weer voorbij is gevlogen. Wat neem ik daarvan mee de nieuwe week in?

Bourgondisch Breda en de Größte Kirmes am Rhein

Wie wekelijks meeleest, weet misschien nog dat ik een strakke planning had voor de afgelopen week, maaaaaar… in het weekend werd dat wel weer afgewisseld met de nodige gezelligheid! Vrijdagavond eerst met terrassen, eten en nog meer terrassen in Breda. Wat hou ik toch stiekem (nouja, eigenlijk niet zo heel stiekem ;)) van mijn oude stadje. En als je daar op zo’n zomerse vrijdagavond over de Grote Markt struint, dan snap je ook wel waarom. Gemoedelijkheid en bourgondisch genieten op en top! Ook de Haven was afgeladen vol, met de opnames van Tour de Jour. Ik probeerde een ‘fresh brew ice tea’ bij Doppio in het namiddagzonnetje (wat ik verrassend ok vond), at met fijne vrienden bij Gauchos en we borrelden nog lang na bij Sam Sam.

Zaterdag was het kermistijd! Nee, niet in Tilburg en al helemaal niet in een andere Nederlandse plaats. Ik ben niet echt een kermisliefhebber, maar dat geldt niet voor de Duitse kermis. In Duitsland is de kermis namelijk echt een volksfeest en de Rheinkirmes in Düsseldorf is één van de grootste van Duitsland. De attracties worden er niet zoals in Nederland overschaduwd door goktenten, maar je struikelt juist over de biertentjes, braadworsten en eigenlijk alle mogelijke eettentjes die je maar kunt bedenken. Een zonnetje en een groep vrienden erbij en je hebt alle ingrediënten voor een gezellige avond.

“Don’t forget to have fun!”

Tja, moet ik die quote echt uitleggen? Geen hele diepe wijsheid dit keer, maar simpelweg de herinnering dat het belangrijk is om lol te maken en leuke dingen te doen. Mijn stem was schor van het praten en lachen en ik was helemaal op toen ik thuis kwam, maar ik heb genoten. Ik was in mijn hoofd ook echt even totaal niet bezig met andere dingen, en dat zijn de beste momenten. Op naar een nieuwe week!

3 Reacties

 1. Nancy
  juli 24, 2017 / 8:28 pm

  Mooie week en vooral weekend achter de rug!!

 2. juli 25, 2017 / 11:16 pm

  Dat zijn inderdaad de beste momenten!

  Oeh die potten Nutella 😉

  • Yvonne - Vrolijke Fladderaar
   Auteur
   juli 26, 2017 / 7:26 am

   Hihi ja, Duitsers houden van Nutella, goed land voor mij ??

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.