Weer een week… #20: Today. Pooh’s favorite day.

Weer een week…voorbij, én voor de boeg! Het is alweer maandag. Nog heel even terugkijken naar de afgelopen week die weer voorbij is gevlogen. Wat neem ik daarvan mee de nieuwe week in?

Eén keer knipperen…

…en er is weer een week voorbij. Ja, zo begint deze blog elke maandag, maar als ik terugdenk aan de afgelopen week dan voelt het ook écht zo. Hoe kan er nou alweer een week voorbij zijn? Het was wél een productief weekje, trouwens. Hard gewerkt, veel gedaan, en óók nog wat quality time. Donderdag was date night ? Even lekker samen in de stad wat eten. Ik vind het leuk om het zo te noemen, om er zo ook echt bewust van te genieten.

Mindfulness-les van Winnie the Pooh

Ik bedenk me nu pas dat ik wéér aan kom zetten met een quote uit een kinderboek of van een kinderboekenschrijver. Ik heb daar nou eenmaal wel wat mee, die verstopte, wijze boodschappen in mooie verhalen. Na Alice in Wonderland, Roald Dahl en Dr Seuss, kwam ik deze week een mooie quote tegen van één van mijn Disneyfavorieten: Winnie the Pooh. Of eigenlijk niet zo zeer van Disney, maar uit de boeken, die de basis zijn van de Disneyfilms en -serie. Ook die zitten vol levenslessen, ook voor volwassenen. Voor een ‘beer met een klein brein’ is Pooh verrassend mindful.

“Welke dag is het?” vraagt Pooh.

Vandaag, zegt Knorretje.

“Ah”, zegt Pooh, “mijn favoriete dag”. 

Krachtig in zijn eenvoud, maar zo wijs: het is zo belangrijk om in het moment te leven. En daar het beste van te maken, volop van te genieten, en bij aanwezig te zijn. Wat is er nou mooier dan blij te zijn met de dag van vandaag? Als ik het gevoel heb dat ik niet meer weet waar de week is gebleven, dan heb ik me misschien wel iets teveel laten meeslepen door de drukte van alledag. En die tijd komt nooit meer terug. Gelukkig is het ook nu weer vandaag. De favoriete dag van Pooh. En hopelijk ook van jou ?

Meer lezen? De quote komt uit “Winnie-the-Pooh” van A.A. Milne. Boek op de foto: Winnie the Pooh, a celebration of the silly old bear

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.