Weer een week #22: “Don’t listen to what they say. Go see”

Weer een week…voorbij, én voor de boeg! Het is alweer maandag. Nog heel even terugkijken naar de afgelopen week die weer voorbij is gevlogen. Wat neem ik daarvan mee de nieuwe week in?

Een reisplanning maken

Ik weet intussen dat ik het maken van reisplannen echt een van de leukste dingen vind om te doen. Bíjna net zo leuk als reizen zelf 😉 Maar toch verbaas ik me telkens weer over de enthousiaste kriebels die ik ervan krijg. Het is gewoon een beetje verslavend: als ik er eenmaal mee begin, dan kan ik er ook echt niet mee stoppen totdat het klaar is. En ik loop weer een paar dagen met een soort overenthousiast reiskriebelroesje rond.

Vorige week schreef ik al even dat we de auto hebben gehuurd voor de reis naar Zuid Afrika, dit najaar. Kort daarna kreeg ik toevallig een mail dat één van de hotels die ik heb gereserveerd vanaf komende week niet meer gratis te annuleren zou zijn. Een goede trigger om mezelf een paar avondjes in de reisplanning te verdiepen. Ik heb alles zelf uitgezocht en konden dus nog afwijken van de route als dit nodig was. En, héél belangrijk ?, ik wil dolgraag op stokstaartjessafari. Maar wilde natuurlijk niet laten gebeuren dat wij precies op een dag in Oudtshoorn zijn (waar je ze in het wild kunt spotten) dat er géén excursies worden gegeven. Gelukkig bleek ik deze ook alvast te kunnen reserveren. Nog een reden om blij rond te stuiteren!

“Don’t listen to what they say. Go see”

Zelf rondreizen door Zuid Afrika. Sommige mensen kijken je dan een beetje vreemd aan. Is dat wel te doen? Nou ben ik nog niet aan de kant van Kaapstad geweest, maar 2 jaar geleden hebben we wel al een rondreis door het noord-oosten gemaakt. Dat was ook een self drive reis, maar wel als standaard pakketje bij een reisorganisatie geboekt. En dat ging prima. Je moet als reiziger waar ook ter wereld voorzichtig zijn en je gezonde verstand gebruiken. Misschien op sommige plekken nog iets bewuster nadenken over wat je doet. Ik zou bijvoorbeeld in de meeste van de plaatsen waar we toen zijn geweest, niet in mijn eentje een rondje over straat gaan hardlopen met een iPhone aan mijn arm. Maar je moet je ook niet té bang laten maken.

“Don’t listen to what they say. Go see,” geldt hiervoor dus zeker. Laat je niet gek maken door andermans verhalen. Maar eigenlijk is deze uitspraak óók bedoeld om je te motiveren om vooral zelf de wereld te gaan ontdekken! Maak je eigen referentiekader groter en beleef het zélf. Er is zoveel moois te zien ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.