Weer een week… #24: “It is our choices that show who we truly are, far more than our abilities”

Weer een week…voorbij, én voor de boeg! Het is alweer maandag. Nog heel even terugkijken naar de afgelopen week die weer voorbij is gevlogen. Wat neem ik daarvan mee de nieuwe week in?

Work, read, sleep, repeat

De oplettende lezer is misschien opgevallen dat ik de quote van de week een keertje heb overgeslagen. Ik was door een flinke klus heel wat uurtjes aan mijn MacBook gekluisterd, dus heel veel vrije tijd bleef er even niet over. Laat staan dat ik die ook nog achter de laptop wilde besteden. Gerateld, gerammeld en getypt heb ik in elk geval genoeg! Mijn relaxtijd ging vooral op aan lezen: het zevende en laatste Harry Potter deel had me helemaal in zijn greep. En ja, ik heb ze intussen dus allemaal uit.

Ennn… dat betekent dat ik afgelopen week, na lang dubben, nog een heel mooi cadeautje aan mezelf gaf. De e-reader! Afgelopen weekend ben ik begonnen in mijn eerste ebook en ik kan nu alvast melden dat ik er super blij mee ben. Ik mis het nostalgische gevoel van bladeren ergens nog wel, maar het houdt zo lekker licht en makkelijk vast ten opzichte van een boek. Het vooruitzicht van 20 boeken mee op vakantie met alleen deze fijne kleine ereader in de tas is echt fantastisch.

‘It is our choices that show who we truly are, far more than our abilities’

Ik heb nog één Harry Potter wijsheid bewaard, speciaal voor deze (bijna ;)) wekelijkse blog. Gewoon, omdat er nou eenmaal zoveel lessen in deze boeken zitten. En omdat deze heel goed in mijn straatje past. Wederom een uitspraak van de oude en wijze wizard, Albus Dumbledore: “It is our choices that show who we truly are, far more than our abilities”. De keuzes die je maakt, zeggen zoveel over je. En het zijn die keuzes die misschien nog wel van veel groter belang zijn dan wat je precies kúnt, of wat je allemaal al bereikt hebt in het leven. In elke situatie heb je een keuze, en hoe je op dingen reageert is ook altijd -al gaat het misschien vanzelf of al lijkt het niet zo- een keuze die je zélf in de hand hebt. Nu zal ik wel weer even ophouden over Harry Potter hoor, maar ik vond dit wel een mooie om mee af te sluiten 🙂

Allemaal weer een fijne, nieuwe week gewenst!

2 Reacties

 1. september 21, 2017 / 11:45 pm

  Gaaf dat je een e-reader hebt! Het lijkt mij zo praktisch en helemaal fijn als je op vakantie gaat. Heel veel plezier ermee!

  • Yvonne - Vrolijke Fladderaar
   Auteur
   oktober 9, 2017 / 9:47 pm

   Dank je, ik ben nu al helemaal hooked! En dan heb ik nu nog niet eens zoveel tijd om te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.