Weer een week… #26: “If you can dream it, you can do it”

Weer een week…voorbij, én voor de boeg! Het is alweer maandag. Nog heel even terugkijken naar de afgelopen week die weer voorbij is gevlogen. Wat neem ik daarvan mee de nieuwe week in?

Een half jaar verder in 26 quotes

Weer een week… nummer 26… een half jaar! Nouja, de oplettende lezer weet dat er intussen wel net iets meer dan een half jaar voorbij is, want ik was de afgelopen periode druk bezig met wat andere projecten, waardoor de blog even op een laag pitje stond. En in het voorjaar was ik een weekje op vakantie. Dus een paar maandagen heb ik gemist, maar verder heeft het me wel geholpen om vrij consequent te bloggen.

Waarom ik eigenlijk zo dol ben op quotes, kom ik een andere keer nog wel in een uitgebreidere blog op terug. Ik vind het in elk geval leuk om elke week te bedenken wat voor thema er bij de afgelopen of volgende week past, dus op naar het volle jaar 🙂

Van Noord-Brabant tot Zuid-Afrika

Oh ja, en de afgelopen week? Ik kwam voor het eerst sinds lange tijd in Den Bosch, en sinds nog langere tijd in het Noord-Brabants museum. Er is een super toffe tentoonstelling over de jaren tachtig. Geboren in 1984 was ik nog maar een kleuter toen we de eighties achter ons lieten, maar toch was er volop herkenning. Ook de expositie van de Japanse kunstenaresse Chiharu Shiota was daar te bezichtigen. Die van de rode touwtjes. Bijzonder om te zien! En wat is Den Bosch een leuke stad: we aten in één van de vele leuke restaurantjes in de Korte Putstraat. Ik wil hier snel eens terug.

Maar eerst vakantie preppen! Afgelopen week heb ik de Lonely Planet uit de kast getrokken (we zijn namelijk al een keer in Zuid-Afrika geweest, dus die komt mooi nog eens van pas) en nog eens uitgepluisd wat we allemaal kunnen zien en doen onderweg. Nog even gauw één hotel gewijzigd (lang leve Booking.com) en de kaartjes voor een excursie naar Robbeneiland zijn al geboekt. Helemaal in mijn nopjes nu 🙂

“If you can dream it, you can do it”

Deze mijlpaal van een half jaar moet natuurlijk wel worden gevierd met een bijzondere quote. Of het écht een uitspraak van Walt Disney was, daar zijn de meningen over verdeeld. Maar hij leefde in elk geval wel naar deze quote. “If you can dream it, you can do it”. Het is iets dat ik al op jonge leeftijd riep: alles kan, als je het maar echt wil. Toen misschien nog een uitspraak van een eigenwijze puber, maar intussen zie ik er ook wel de diepere waarheid van in.

Op de eerste reis die ik in mijn eentje maakte in 2008 kwam ik dit tegeltje tegen en sindsdien hangt hij in mijn slaapkamer, als een herinnering aan wat je zélf allemaal mogelijk kunt maken. Gezien het Disneytintje van deze spreuk heb ik hem vorig jaar ook op mijn shirtje laten drukken voor het lopen van de halve marathon in Disneyland Parijs.

Het grappige van deze serie spreuken is dat het begon met de allereerste vakantieplannen voor Zuid-Afrika: “Don’t call it a dream. Call it a plan“. En dat wordt bijna werkelijkheid. Tijd voor nieuwe dromen & plannen in het komende half jaar!

How about you… waar droom jij van?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.