Weer een week… #27: “Don’t just fly. Soar.”

Weer een week…voorbij, én voor de boeg! Het is alweer maandag. Nog heel even terugkijken naar de afgelopen week die weer voorbij is gevlogen. Wat neem ik daarvan mee de nieuwe week in?

Luchtvaart-Themapark Aviodrome

Een van mijn hoogtepunten afgelopen week was een dagje rondhuppelen tussen de vliegtuigen op Luchtvaart-Themapark Aviodrome in Lelystad. Al ging ik zelf niet de lucht in, toch word ik altijd zo blij van vliegvelden en alles daar omheen. Ik was nog nooit op het ‘nieuwe’ Aviodrome geweest. Het nationaal luchtvaartmuseum zit al sinds 2003 in Lelystad; daarvoor heette het nog Aviodome en zat het op Schiphol. Daar ben ik eind jaren ’90 nog eens met een excursie van de middelbare school naartoe geweest. Toen vond ik het ook al zo fantastisch. Eigenlijk verbaas ik me dat ik nog niet eerder in Lelystad ben gaan kijken, maar het is dan ook wel een eindje rijden vanuit Brabant.

Met zo’n Fokker F.VII werd voor het eerst van Nederland naar Nederlands-Indië gevlogen. Kun je het je voorstellen?

Ik was niet als bezoeker op het park, maar kreeg wel de kans om een uurtje met een rondleiding mee te gaan door het museum. Die werd gedaan door een gepensioneerde man die duidelijk helemaal gepassioneerd was van vliegtuigen. Fantastisch toch.

Dit soort oude posters vind ik ook helemaal geweldig. Er hing er ook eentje met de tekst ‘Zuid-Afrika in 27 uur’. Ik hoop dat wij er iets sneller zijn 🙂

Don’t just fly. Soar.

Deze wijsheid komt wederom uit de koker van Walt Disney. Herinner je je het olifantje Dumbo, die kon vliegen met zijn grote oren? Hij had er alleen even de durf en het vertrouwen voor nodig. Maar toen bleek hij ervoor gemaakt te zijn. Soaring betekent zweven, opstijgen. Doe niet alleen wat je goed kunt, maar waar je van gaat zweven!

1 Reactie

  1. oktober 30, 2017 / 1:43 pm

    Geweldige poster met de girafje erop maar de poster met Dumbo erop is ook erg mooi.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.