Weer een week… #3: “I’m not crazy. My reality is just different from yours”

Weer een week…voorbij, én voor de boeg! Het is alweer maandag. Nog heel even terugkijken naar de afgelopen week die weer voorbij is gevlogen. Wat neem ik daarvan mee de nieuwe week in?

Alice in Wonderland: the Cheshire Cat

Hoeveel gekke plaatjes krijg je tegenwoordig niet elke week naar je toe geslingerd. Toevallig kreeg ik er afgelopen week eentje met een spreuk uit Alice in Wonderland. Vroeger vond ik die roze-met-wit gestreepte gekke kat in de Disney animatiefilm al fantastisch. “Bijna iedereen hier is gek. Jij ook”, vertelde hij Alice. Hoe hij dat wist? “Anders was je hier niet geweest”. De diepere betekenis achter de meer cryptische uitspraken herkende ik als kind natuurlijk nog niet. Er zitten heel veel leuke, gekke wijsheden in de films én natuurlijk het originele boek. Zin en onzin tegelijk. Ik heb het boek in de kast staan en moet het echt weer eens lezen. Ná het herlezen van Harry Potter dan maar (ja, daar ben ik nog steeds mee bezig…).

“I’m not crazy. My reality is just different from yours.”

Ik wist niet dat dit ook een quote is van diezelfde Cheshire Cat. Hoe toepasselijk. Ik vind het een mooie uitspraak: iedereen heeft zijn eigen realiteit, en dat is goed om je je te beseffen. Jezelf durven zijn is soms spannend. En je niks aantrekken van wat een ander daarvan vindt, kan best een uitdaging zijn. Andersom is het ook zo makkelijk om aannames te maken, of te oordelen over een ander, vanuit je eigen referentiekader. Denk dan eens aan Alice in Wonderland: iedereen heeft zijn eigen gekkigheid. En daarvoor open staan, maakt de wereld nou juist zo leuk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.