Weer een week… #31: “The road to someday leads to a town called nowhere”

Weer een week…voorbij, én voor de boeg! Het is alweer maandag. Nog heel even terugkijken naar de afgelopen week die weer voorbij is gevlogen. Wat neem ik daarvan mee de nieuwe week in?

Courgettespaghetti, havermouttaart en culinaire hotdogs

Als ik terugblik op de afgelopen week, doe ik dat vaak letterlijk door mijn iPhonefoto’s terug te kijken. Blijkbaar was het vooral foodwise een heel goede week, want ik zie -tussen een paar kerstboomfoto’s van onze kantoorboom en een verdwaalde sneeuwfoto- dus echt bijna alleen maar foto’s van eten… ? Omdat jullie vast al genoeg sneeuw- en kerstboomplaatjes hebben gezien, ga ik dus ook lekker echt alleen maar het culinaire deel van de week toelichten ?

Nieuwe aanwinst: de Gefu Spirelli spiraalsnijder

Weleens van groentespaghetti gehoord? Het ligt tegenwoordig zelfs kant en klaar gesneden in de koeling bij de Appie. Naast de bloemkoolrijst en andere dingen waarvan je misschien niet heel goed weet wat je er mee moet. Die ‘courgettepasta’ leek ons wel grappig om zelf te kunnen maken. Ik ging naar de Kookzaak voor een rasp, maar kwam thuis met een spiraalsnijder. Ofwel, een “puntenslijper voor je groente”, aldus de winkeldame. En ja, zo werkt het dus ook echt:

En dat werkt dus echt als een tierelier! In no time heb je een pan vol slierten. Ideaal om te roerbakken.

…en zo komt het er dan uit te zien. Té grappig toch ?
(en als je geen tijd hebt om naar een kookwinkel te gaan, dan vind je deze ook gewoon op bol.com).

De courgetteslierten kwamen gelijk goed van pas in een recept voor havermouttaart… mét courgette.

Nou klinkt die titel best een beetje freaky, maar eigenlijk was het qua smaak een soort Bananenbrood-Plus. Ik maak wel vaker bananenbrood en eigenlijk gingen hier dezelfde ingrediënten in, alleen dan aangevuld met blauwe bessen en appel… én courgette dus. Maar dat laatste proef je eigenlijk niet eens zo zeer. Het geheel krijgt er wel een frisse smaak door. Volgens de visite was het een aanrader! Het recept komt trouwens uit Goud op je Bord 2, “voor iedereen die van sport en lekker eten houdt”.

Hotdogs with style: Old Dutch Food & Sportsbar, Breda

Op z’n Amerikaans maar ook weer juist helemaal niet. De klassieke Amerikaanse hotdog als ultieme maaltijd bij een sportwedstrijd is bij Old Dutch in een stijlvol jasje gegoten. Een hotdogmenu als avondmaaltijd, is dat voldoende? Geloof me, hier ga je niet met honger naar huis:

De “Homerun”, met parmezaanse kaas, rucola, pijnboompitten en truffelmayonaise. En goéd vlees.

Watertanden als ik de foto alleen al terugzie! De zoete aardappelfrietjes vond ik ook leuk. Uiteraard mais en coleslaw erbij. Jammer dat we echt geen plek meer hadden voor een toetje, want ik had de ‘Monstershakes’ al voorbij zien komen op sociale media.

Na alle hippe burgertentjes weer iets vernieuwends. Dit was het restaurantgedeelte; er is dus ook nog een echte sportsbar. Ook een welkome toevoeging voor de stad.

“The road to someday leads to a town called nowhere”

Ik had dus eigenlijk een culinaire spreuk uit moeten zoeken bij deze week 😉 Maar wat óók centraal stond was een hoop van de to-do-list wegwerken en de nodige zelfreflectie. Van die typische eindejaarsdingen gingen door mijn hoofd: Wat heb ik afgelopen jaar gedaan, waar sta ik, waar wil ik heen? En waar moet/wil dan ik aandacht aan besteden? Ik besloot om daar de rest van december wat tijd voor te nemen, voordat ik weer allerlei nieuwe dingen aanpak. En toen zag ik dat ik laatst deze Amerikaanse uitspraak in een notitie had geplakt: “The road to someday leads to a town called nowhere”. “Wachten op de juiste dag is als wachten op de bus die nooit komt”, stond erbij. Iedereen kan zich wel een voorstelling maken van die weg die nergens to leidt. En je hebt zelf vást ook van die “someday’s”, ofwel van die dingen die je ooit wel zou willen doen. Maar zolang je niet zelf actie onderneemt, gebeurt er ook niks. 

Het blijkt een uitspraak te zijn van Tony Robbins, een bekende Amerikaanse ‘succescoach’. Ik heb zelf nog nooit wat van hem gelezen, maar zijn “cut the crap & onderneem actie” filosofie bevalt me wel. Een goede boodschap om mee te nemen in de december-reflectie en naar het volgende jaar!

Heb jij ook van die “someday’s” ?

2 Reacties

  1. december 14, 2017 / 8:48 am

    Spaghetti courgetti… het is iets dat ik ook al een aantal malen heb uitgeprobeerd. Wat smaakt dat goed als afwisseling van zo’n klassiek pasta gerecht. Die quote vind ik ook echt heel goed. En heel toepasselijk op mezelf. Wil ik zeker onthouden.

  2. december 16, 2017 / 11:36 am

    Oh die hotdog!! Dat restaurant wil ik een keer bezoeken, die hotdog roept mij gewoon! Ziet er waanzinnig uit en origineel. Eens wat anders als de burgers 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.