Persoonlijk interview in Endo en zo

Even iets heel anders. Iets heel persoonlijks. Want dat is het boek Endo en zo van Lotte Petersen waarin ze heel openhartig vertelt over haar worsteling met adenomyose. Maar ook van mij vind je hierin een ervaringsverhaal. Eentje met twee kanten: enerzijds mijn -best wel vreemde- ontdekking van endometriose en anderzijds mijn ervaring met dezelfde medicatie als die Lotte ook kreeg. Lotte interviewde mij voor een van de drie patiëntenverhalen in dit boek, naast uiteraard haar eigen verhaal. Klinkt misschien heftig, maar Lotte zou Lotte niet zijn als ze dit onderwerp niet met een flinke dosis humor, luchtigheid en zelfspot weet te beschrijven!

Bij endometriose en adenomyose duikt baarmoeder-achtig weefsel op plekken op waar het niet hoort, wat veel klachten kan veroorzaken. Het zijn aandoeningen waar nog veel te weinig aandacht voor is, terwijl het voor veel vrouwen veel impact heeft op hun leven. Daarom is het zó goed en belangrijk dat dit boek er is.

Ga maar na: Lotte en ik zijn collega-feelgoodauteurs, zelfs bij dezelfde uitgever (check hier haar boeken). En ook onze collega Brenda Broekhart vertelt haar verhaal in dit boek. Hoe bizar is het dat wij alle drie in dit schuitje bleken te zitten? Het komt veel vaker voor dan je denkt en laten we het normaler maken om hierover te praten of hulp te zoeken (én krijgen! Want ook dat is helaas niet altijd vanzelfsprekend).

Bij mij werd endometriose toevallig ontdekt na een operatie. Van tevoren had niemand dit als mogelijke oorzaak van klachten genoemd. En ik denk ook niet dat iemand me had geloofd. Gelukkig wordt het steeds meer erkend en serieus genomen.

Lotte, dankjewel dat je zo open bent en je je er zo voor inzet om meer bekendheid te geven aan endometriose. Dit is geen feelgoodboek – maar tegelijkertijd ook weer wel. Met veel humor, herkenning en praktische tips helpt Endo en zo hopelijk heel veel patiënten om zich een beetje beter te voelen. Ik vind het bijzonder dat ik er een steentje aan heb mogen bijdragen💜

Bij mij is endometriose nu gelukkig onder controle, maar aan iedereen die hiermee moet dealen, in welke vorm dan ook: I feel you 😘

Deel of bewaar:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.