Hangseizoen: waar een hangmat fijn voor is

hangmat hangseizoen

Wat hou ik van dagen als vandaag! Eindelijk zon, een middag zonder verplichtingen… dat betekent me-time in mijn hangmat. Het gevoel dat ik ook echt een hangmat moést hebben, kreeg ik in Australië waar ik bij mensen thuis verbleef die echt een gigantische, super relaxte hangmat hadden op een veranda naast het zwembad en waar ik gelijk niet meer uit weg te slaan was. Dat moest en zou ik thuis ook hebben!

Nou woon ik op een postzegel midden in de stad, maar mijn geluk is wel dat ik een superfijn dakterras heb met hoge balustrade, waar ik *precies* een hangmat schuin overheen bleek te kunnen spannen. Echt de meest briljante aankoop voor buiten die ik ooit heb gedaan. 

Hangen is fijner dan liggen 

Ten eerste ligt een hangmat gewoon echt super comfortabel. Véél beter dan een matje met handdoekje op de grond dat hard ligt als je wilt zonnen en irritant is als je wilt lezen. Je kent het wel, zo’n zwaar boek in de lucht houden boven je hoofd, afwisselen met op je buik liggen lezen totdat je rug dat niet meer volhoudt… met de hangmat lig je gewoon altijd lekker.

Hangmat op dakterras

Minder sweaty 

Dankzij de zwevende hangmat kan je warmte tenminste nog érgens heen en lig je een stuk minder te plakken. Sinds ik de hangmat heb, kan ik het veel langer volhouden om buiten te liggen.

Lezen, werken, eten, appen… 

Ik lig niet alleen te zonnen, maar doe ook echt vanalles vanuit de hangmat. Boeken lezen, met de laptop op schoot zitten werken (een paar kussentjes in je rug en gaan! Alleen niet te doen in de volle zon), een bakje kwark eten, lekker op mijn iPhone prullen. Als het warm genoeg is buiten, dan doe ik het daar. Ik zit/lig meestal over de lengte in de hele hangmat, maar je kunt er ook prima zijwaards in gaan zitten. Of in allerlei gekke houdingen hangen. Je wil niet weten in wat voor onflautteuze houdingen ik lig te zonnen om maximaal van de zonnestraaltjes te genieten 😛

…of lekker een dutje doen 🙂 

Ik ben eigenlijk totaal geen dutjesmens. Behalve als ik me lekker in de namiddagzon in de hangmat verstop. Als het net wat afkoelt dan kun je je helemaal in de stof wikkelen en opgekruld met een dekentje blijft het nog lang goed te doen. Ik heb zelfs weleens geroepen dat je er ook prima een nacht in zou kunnen slapen. 

Mijn hangmat komt van Dille & Kamille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.