Marktplaats tip: Rommelmarktspullen laten ophalen

Marktplaatstip: Rommelmarktspullen voor Marktplaats

Ik ben dol op Marktplaats. En dan vooral om dingen te verkopen. Je moet er wat handigheid in hebben en geregeld wat typische marktplaatsfrustraties aan de kant zetten, maar dan kun je er echt de gekste dingen van de hand doen. En de rare / frustrerende / verbazende reacties van sommige ‘Marktplaatsgekkies’ zorgen ook wel weer voor de meest hilarische verhalen achteraf. Ik heb er intussen behoorlijk wat ervaring mee en kan er zo onderhand een boek over schrijven. Dus de kans is aanwezig dat dit niet de laatste blog is over dit onderwerp… 🙂

Sjouwen naar de kringloop? Dat kan makkelijker!

Mijn ultieme Marktplaatstip heb ik eigenlijk nog niet zo lang geleden ontdekt, en is eigenlijk bijna te simpel om waar te zijn! Heb je wat van die rommeltjes die je eigenlijk weg moet doen, maar die te goed zijn om in de vuilnisbak te gooien? Maar geen zin om naar de kringloop te rijden, of misschien is het daar ook eigenlijk net niet goed genoeg voor? Stop alles bij elkaar in een doos (mag totaal random zijn!), maak er een foto van, upload naar Marktplaats met de titel: “Gratis op te halen rommelmarktspullen” en je bent gegarandeerd in no time van je spullen af!

Rommelmarktspullen voor Marktplaats

Dat “gratis af te halen” goed werkt (zeker voor grotere items) was ik al langer achter, maar voor losse prullaria komt natuurlijk niemand aan je deur. Rommelmarktmensen zijn echter altijd op zoek naar partijen bruikbare spullen en vooral als ze hier niets voor hoeven te betalen. Probeer vooral geen 5 euro voor je doos rommel te krijgen, want dan duikt de slagingskans wel drastisch naar beneden. 

Aangezien ik later dit jaar ga verhuizen, heb ik al zoveel mogelijk spullen verkocht die ik straks niet mee wil nemen. Sommige dingen vond ik überhaupt al niet marktplaatswaardig en daar heb ik de rommelmarkt-truuk als eerste op toegepast. Tot mijn verbazing was het binnen een paar uur bij mij thuis opgehaald! In de vuilnisbak gooien was zelf nog meer moeite. Intussen ben ik een paar verkooprondjes verder en ben ik het beu: als het na een paar keer plaatsen op marktplaats nog niet verkocht is, doe ik het weg. De doos heb ik nog wat verder aangevuld met een paar andere losse kleine dingen waar ik vanaf moest (een oude pan, gelezen boeken die ik niet wil bewaren, een lege fotolijst, noem maar op). Vanmiddag om 12.15 plaatste ik een advertentie en om 12.17 (!) had ik al de eerste vraag binnen om het op te mogen komen halen. En nog een paar uur later is het keurig bij mij thuis weg. Zonder te hoeven sjouwen. Zij blij, ik blij. Fantastisch, toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.