Marktplaatstips #2: alles is te verkopen

Marktplaats

Eigenlijk vind ik het haast wel jammer dat bijna alle spullen uit mijn huurhuisje worden overgenomen als ik in december ga verhuizen. Ik had me serieus al verheugd op de sport die verkopen via Marktplaats heet. Ik roep weleens dat je (bijna) alles kunt verkopen via Marktplaats. En als het écht niet te verkopen is, dan is het nog wel gratis te laten afhalen. Eerder blogde ik al over mijn ultieme Marktplaatstip om van je rommel(marktspullen) af te komen. Maar mijn gouden stelregel is: probeer het eerst minimaal een keer te verkopen. Het zal je verbazen naar wat voor items er vraag kan zijn.

Sla je advertentietekst op

Als ik iets te verkopen heb, scan ik altijd even door mijn huis of er nog meer dingen zijn waar ik vanaf moet. Als je toch eenmaal de moeite gaat nemen om wat fotootjes te maken en advertenties te plaatsen, kun je het net zo goed in één keer tegelijk doen. Vervolgens mijn ultieme Marktplaatstip (ná die van de rommelmarktspullen) nummer #2: kopieer de titel en tekst van je advertenties naar een Worddocument.

Je moet soms wat geduld hebben met Marktplaats. Een gebruikte iPhone van het voorlaatste model betekent gegarandeerd dezelfde dag tientallen reacties. Maar naar dat ene boek over de historie van het gehucht waar je oma vroeger woonde, zijn wellicht net wat minder mensen op zoek. Als de advertenties zijn verlopen of als ik weer wat nieuws te verkopen heb, staan ze er binnen een paar minuten weer opnieuw op. Ik ga niet tot in den treuren met spullen lopen leuren, maar soms wil een paar ‘marktplaatsrondjes’ geduld hebben wel lonen.

WonenWonen

Verbazende verkopen

Wat heb ik dan zoal weten te verkopen op Marktplaats?

Onlangs was ik nog erg verbaasd dat ik mijn oude Sony camcorder in no time kwijt was. Ik had hem erop gezet ‘tegen elk aannemelijk bod’ met het idee om er hooguit nog eens een tientje voor te krijgen, maar ik kreeg binnen een dag meer dan tien reacties. Daar was blijkbaar vraag naar! In dezelfde categorie ging mijn harddisk recorder van 10 jaar oud naar een man wiens bejaarde vader preciés hetzelfde apparaat had, dat kapot was gegaan. Vorig jaar verkocht ik een convector kacheltje… precies ná de winter, met het eerste +20 graden weekend in aantocht. Het is maar waar je behoefte aan hebt. En zelfs mijn skeelers (van toen ik een tiener was! We’re talking nineties here…) heb ik via Marktplaats nog weten te verkopen.

We hebben het hier natuurlijk niet over verkopen waar je erg rijk van wordt, maar je snapt nu misschien waarom ik niet zomaar iets weggooi.

Wat voor gekke dingen heb jij weleens op Marktplaats verkocht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.