My faves: 3 manieren om Nutella te eten (behalve op brood!)

In de categorie My faves vertel ik je over mijn favorieten. Dat kan vanalles zijn… van steden tot ontbijtjes. Van boeken tot manieren om te relaxen. Mijn favoriete ontbijtproduct, of eigenlijk nog beter gezegd: mijn ultieme comfortfood mag in deze categorie natuurlijk niet ontbreken…!

Ik geef het toe… I’m Nuts about Nutella

Al van kinds af aan ben ik dol op Nutella en dit zul je bij ons ook altijd in de kast zien staan. In mijn geheugen at ik het vroeger wat meer bij vlagen. Ik verdenk mijn moeder ervan dat ze het af en toe uit zelfbescherming niet in huis haalde. Ik heb het niet van een vreemde 😉 Kom bij mij niet aanzetten met andere soorten chocoladepasta. Heb ik geprobeerd hoor, toen ik nog studeerde. Maar niks komt in de buurt bij dé smaak van de enige echte hazelnootpasta die er is.

Sommige van mijn vrienden lijken te denken dat dit mijn ultieme travel bucketlist is 😉

Zeg je Nutella, dan zeg je…

Nou vind ik Nutella dus heel lekker, en heb het ook altijd in huis, maar ik eet het niet elke dag. In tegenstelling tot wat veel mensen lijken te denken. Ik weet niet waar het vandaan komt, maar veel mensen associëren Nutella met mij. Komt er weer eens een plaatje voorbij op Facebook van een gigantische Nutellataart, carnavallers in een Nutella-kostuum of een kind met haar gezicht onder de chocopasta dan kun je er de donder op zeggen dat minimaal één van mijn vrienden me daar wel in tagt. Geen idee hoe ik aan die reputatie ben gekomen; zóveel eet ik het nou ook weer niet.

Maar vooruit, ik geef wel toe dat het mijn comfort food is. En ik geef ook toe: ik eet het ook héél graag op andere dingen dan brood. Hierbij mijn favoriete manieren om Nutella te eten – top 3:

3. Nutella… op ontbijtkoek

Deze heb ik niet eens zelf bedacht. Dit briljante idee komt van het nog veel ergere Nutellamonster waar ik mee in huis woon: mijn vriend. Toen ik hem dat voor het eerst zag doen, leek me het echt totaal niet smaken. Maar dat doet het dus helaas wél. Nu voelt een sneetje peperkoek ineens maar kaal. En snoep ik dus weer veel meer Nutella dan goed voor me is. En bedankt.

2. Nutella… op een crêpe

Als ik in Duitsland ben op een kerstmarkt of op een kermis, dan moét er altijd een crêpe worden gegeten. Met Nutella, uiteraard. Warm en half gesmolten… daar loopt het water me dan dus echt al dagen van tevoren van in de mond. Héél af en toe neem ik voor de afwisseling iets anders op mijn crêpe: Kinder chocoladereepjes. Ook van Ferrero. Tja…

1. Nutella… op een lepel

Met stip op 1. Yup, ik ben een spooner. Mijn guilty pleasure. Mijn comfortfood als ik niet kan slapen. Mijn aanval bij een snoep craving. In wat voor noodgeval dan ook: niets gaat boven een schepje Nutella. Of gewoon omdat de pot leeg is. Vroeger als kind mocht ik ook altijd de pot uitscharen. En dat lepelen heb ik ook wederom niet van een vreemde…

Dat woord ‘spooner’ heb ik trouwens niet zelf bedacht hoor, maar zo heet dat volgens het lijstje: What Type of Nutella Lover Are You?

En andere Nutella lovers, die zijn er genoeg… het internet staat er vol mee… ?

Hoe eet jij Nutella het liefst? 

10 Reacties

 1. april 26, 2017 / 2:15 pm

  Op ontbijtkoek? Dit moet ik proberen! Een lepel in de pot vind ik ook altijd heerlijk 😉

  • Yvonne - Vrolijke Fladderaar
   Auteur
   april 27, 2017 / 11:09 am

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige 😉

 2. april 28, 2017 / 4:14 pm

  Nutella is de bom! Blijft de lekkerste pasta en ook zeer geschikt om brownies mee te maken 😀

  • Yvonne - Vrolijke Fladderaar
   Auteur
   april 28, 2017 / 8:29 pm

   Hihi, jouw chocopasta-blog zag er stiekem ook wel heeeel lekker uit!

 3. Marcel M.
  mei 1, 2017 / 10:41 pm

  Hoeveel van die potten heb jij standaard op voorraad? 😉

  • Yvonne - Vrolijke Fladderaar
   Auteur
   mei 2, 2017 / 1:06 pm

   Als ik zeg dat dit toeval was omdat ze net vorige week bij de Appie in de aanbieding waren, geloof je me dan? ?

   • Marcel M.
    mei 2, 2017 / 1:08 pm

    Hahahaha goed verhaal hoor 😉

    • Yvonne - Vrolijke Fladderaar
     Auteur
     mei 2, 2017 / 1:10 pm

     Zéker! 1 euro korting per pot. Gauw verdiend ?

 4. mei 2, 2017 / 8:29 pm

  Op ontbijtkoek ken ik nog niet! Ik doe het zelf altijd op rijstwafel en dan daar plakjes banaan op, ook erg lekker. Of smeren op een velletje bladerdeeg, leg er een stukje banaan op en vouw helemaal dicht. Kwartiertje in de oven en dan je mond branden omdat je het te snel wilt eten 😉

  • Yvonne - Vrolijke Fladderaar
   Auteur
   mei 3, 2017 / 7:31 pm

   Oeh ja, die bananenflapjes heb ik inderdaad ook weleens gemaakt. Zo simpel maar lekker! Maar Nutella op een rijstwafel? Ik eet die wel graag als tussendoortje op kantoor met kaas of met appelstroop. Gelukkig heb ik nu geen Nutella op kantoor staan, klinkt gevaarlijk ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.