My faves: apps die ik elke dag gebruik

In de categorie My faves vertel ik je over mijn favorieten. Dat kan vanalles zijn… van steden tot ontbijtjes. Van boeken tot manieren om te relaxen. Deze week twee van mijn favoriete apps die ik dagelijks gebruik: Remember the Milk en Headspace.

Apps die ik dagelijks gebruik

Uiteraard heb ik zoveel apps op mijn telefoon. Wie niet… En een flink aantal daarvan gebruik ik ook echt vaak. Wij hebben Sonos en Philips Hue in huis, dus geluid en verlichting bedienen we (deels) via de iPhone. De social media apps open ik bijna elke dag wel een of meerdere keren (al wil het tegenwoordig steeds vaker gebeuren dat ik een dagje Facebook of Twitter “mis”. Tussen aanhalingstekens, want je mist eigenlijk ook weer niet echt iets…). En dan heb je natuurlijk nog je mail, het weer, de agenda en de browser, sport apps, de Apple ‘activiteiten’ app (een activity tracker), Spotify en mobiel bankieren. Vrij standaard voor de meeste mensen van mijn generatie, denk ik zo.

Maar er zijn twee apps die ik fervent gebruik, wat ook écht mijn favorieten zijn geworden. Ze maken mijn leven allebei beter. Over allebei deze apps heb ik al een keer eerder een artikel geschreven, maar ik licht ze graag nog een keertje uit in deze serie!

Remember the Milk: “Mijn lijstje”

Zonder Remember the Milk zou ik er constant achter komen dat we bepaalde dingen niet meer in huis hebben, zou mijn tas waarschijnlijk vol post-its zitten (al gebeurt dat alsnog weleens) en zou ik me continu afvragen waar het kruisje op mijn hand ook alweer voor was… Al lang geleden besloot ik dat ik mijn hoofd niet meer wilde vervuilen met het onthouden van veel teveel dingen tegelijk. Het grappige is dat ze je bij o.a. ‘Getting Things Done’ hetzelfde vertellen. Je hersenen zijn gewoon eigenlijk geen betrouwbare opslagplaats voor die dingen. Opschrijven en structureren dus!

Lees ook: “Mijn leven in een lijstje”

Ik gebruik het zowel voor boodschappen als huishoudelijke taken (zoals herinneringen aan periodieke klusjes als filters schoonmaken) en eigenlijk zo’n beetje alles wat ik moet doen. Elke dag check ik’mijn lijstje’ wel één of meerdere keren.

Headspace: meditation made simple

Zo ergens rond september vorig jaar ben ik begonnen met Headspace. Een hele eenvoudige, laagdrempelige en vooral niét zweverige manier van meditatie. Deze hele fijne, no-nonsense benadering past bij mij. Het gaat daarbij ook helemaal niet om ‘je hoofd leegmaken’ of ‘in een soort trance raken’, waar veel mensen gelijk aan denken bij mediteren. Maar om het herkennen van gedachten(patronen) en je daar niet meer door te laten meeslepen. En ‘mindful’ zijn. Het sprak me direct zo aan, dat ik het sinds september ook echt bijna dagelijks heb gebruikt!

Lees ook: “Geef jezelf wat headspace”

Je kunt zelf kiezen hoe lang je de sessies laat duren. Ik doe zelf 10 minuutjes per dag. En ik sta er tegenwoordig zelfs iets eerder voor op. Er zijn allerlei thema’s die je kunt volgen; op dit moment ben ik bijvoorbeeld bezig met een ‘Focus’ pack. De app houdt je progressie bij, en het wordt ook wel een beetje een sport om dagelijks een lesje te doen. Ik merk dat het me goed doet, dus dit is wel een blijvertje. Zelf heb ik de betaalde versie maar je kunt de basislessen gratis volgen.

Zijn er bijzondere apps die jij dagelijks gebruikt?

4 Reacties

 1. juli 1, 2017 / 8:36 pm

  Remember the milk vind ik grappig en het lijkt mij een fijne app with reminds me dat ik het koffiezetapparaat hier echt snel moet ontkalken.

 2. juli 2, 2017 / 6:12 pm

  Niet echt bijzondere apps hier, het zijn een beetje de standaard apps die ik dagelijks gebruik. Sonos en Philips Hue hebben wij ook in huis en ik vind het nog steeds heerlijk om alles zo snel en gemakkelijk te bedienen.

 3. augustus 7, 2017 / 2:45 pm

  Remember the milk lijkt me een erg handige app! Die ga ik gelijk bekijken 🙂

 4. mei 4, 2018 / 1:53 pm

  Headspace is een briljante app! Leuk dat die in het lijstje staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.