My faves: de handbagage tas vol herinneringen

In de categorie My faves vertel ik je over mijn favorieten. Dat kan vanalles zijn… van steden tot ontbijtjes. Van boeken tot manieren om te relaxen. Eigenlijk gaat het dit keer over een item waar ik afscheid van heb genomen. Omdat het eigenlijk ook al een tijdje mijn favoriet niet meer was. Hij is namelijk nogal versleten: mijn oude handbagagetas.

De ideale tas voor handbagage

Ik noem het altijd mijn ‘handbagagetas’ omdat dat ook precies is waarvoor ik hem heb gekocht en veelvuldig gebruikt. Eigenlijk is het vooral een simpele en gigantische schoudertas. Maar dat blijkt wel ideaal op bijvoorbeeld een vliegreis (maar ook laatst in de trein of voor de spullen die je op een autovakantie bij de hand wilt hebben, ergens achter je stoel ofzo). In tegenstelling tot een klein koffertje  prop je dit ding gemakkelijk ergens tussen. En het kan soms handig zijn om een tas gewoon over je schouder te kunnen dragen, in plaats van meetrekken. Bovendien vind ik het makkelijker om er snel iets uit te halen. Ik ben namelijk nogal eens aan het hannesen met spullen (boekje pakken, boekje wegdoen, sjaal pakken, sjaal wegdoen…herkenbaar?)

Een tas met zijn eigen bagage…

Intussen is het lange hengsel meermalen afgebroken, werken niet alle sluitingen meer, zitten er her en der kleine winkelhaken in de stof. Let’s face it: hij was al geen mode-item, maar nu is hij simpelweg versleten. Ik werd er eigenlijk al heel lang een beetje ongelukkig van, maar ik kon telkens geen vervanger vinden. Ik heb er tientallen tassenwinkels- of afdelingen voor bekeken maar tussen alle sporttassen, weekendtassen, luiertassen, net-niet-reistassen en shoppers kon ik maar niets vinden naar mijn zin. Je ziet het niet zo goed op de foto, maar deze tas is echt *groot*. En dus greep ik telkens maar terug op de grote zwarte tas. Mét Hoops (van Hoops&Yoyo, van de Hallmark kaarten), die er al aan hangt sinds de eerste reis van taslief naar Californië. In 2008…

Sindsdien is hij al op 5 continenten met me mee geweest. En ook op genoeg tripjes dichterbij huis. Maar ik wilde er eigenlijk al o zo lang afscheid van nemen. Waar is de V&D als je hem nodig hebt? (Die mis ik dus serieus voor dit soort dingen!). Gelukkig heb ik onlangs ein-de-lijk een vervanger gevonden!

Voortaan sjouw ik op tripjes alles mee in deze grote O’Neill schoudertas. Of nouja… officieel is het een shopper. Maar wel eentje die je kunt afsluiten met een rits. De zwarte tas heb ik nog nét op de foto kunnen zetten, want die gaat vandaag richting container. Tijd voor nieuwe herinneringen om mee te nemen!

5 Reacties

 1. mei 10, 2017 / 8:06 pm

  Zo ontzettend herkenbaar dit! Ik heb een tas die ik al jaren gebruik als strandtas, met rits en ook heerlijk groot zodat er twee paar handdoeken, kleding, zonnebrand en de hele rataplan in kan. Helaas ontdekte ik vorig jaar dat er een gat in zit en dus kans om spullen te verliezen. Sindsdien op zoek naar een nieuwe tas, maar helaas nog steeds geen geluk. Ik vind je nieuwe tas wel heel erg mooi! Hopelijk gaat hij net zo lang mee als de vorige 🙂

  • Yvonne - Vrolijke Fladderaar
   Auteur
   mei 17, 2017 / 7:18 am

   Hihi, pfjew, gelukkig ben ik niet de enige ? Voor een strandtas heb je inderdaad ook precies een fijne grote tas nodig! Hou vol, je loopt er vast een keer tegenaan ?

 2. mei 11, 2017 / 9:59 pm

  Een mooie en handige vervanger. Het lijkt mij een heel fijne tas, lekker zacht en groot I love it!

 3. mei 15, 2017 / 7:20 pm

  Fijn dat je eindelijk een vervanger hebt gevonden, zo’n grote tas die afsluitbaar is klinkt inderdaad heel handig voor handbagage! Tijd voor nieuwe reisjes met een nieuwe tas 😀

  • Yvonne - Vrolijke Fladderaar
   Auteur
   mei 17, 2017 / 7:20 am

   Ik kan ‘m bijna testen! We gaan wel met de auto, maar hij komt vast van pas ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.