My faves: films die je telkens blijft terugkijken

In de categorie My faves vertel ik je over mijn favorieten. Dat kan vanalles zijn… van steden tot ontbijtjes. Van boeken tot manieren om te relaxen. Dit keer: de films die ik telkens maar weer blijf terugkijken.

De meeste films die ik kijk, hoef ik echt niet vaker dan één keer te zien. Ik moet zelfs bekennen dat ik best wel wat dvd’s in de kast heb staan van films die ik echt heel goed vond, maar nooit meer op dvd heb teruggekeken… Ik ben dus niet echt iemand die films keer op keer blijft bekijken.

Maar er zijn uitzonderingen. Sommige films heb ik al zo vaak gezien dat ik ze kan dromen. Maar ik blijf ze leuk vinden. Als ze op tv komen, dan blijf ik er toch gewoon weer in hangen. Of ik zet ze gerust nog eens op, omdat ik er gewoon zin in heb. Hieronder 6 titels die ik repeat-waardig vind (én of je ze op Netflix, Pathé Thuis of andere streamingdiensten kan vinden).

Update september 2020: ik schreef dit artikel in 2017, maar heb de beschikbaarheid van de films op on-demand-diensten opnieuw voor je gecheckt 🙂 

50 first dates

Het is helemaal geen super bijzondere film, maar toch is het een pareltje. Door het sfeertje op Hawaii. Door de humor van Adam Sandler, die in deze film echter juist niet té erg over the top is. Door de onbevangenheid van de rol van Drew Barrymore. Door het superschattige verhaal: meisje leidt aan korte termijn geheugenverlies, en vergeet dus elke dag wat ze heeft beleefd; jongen die desondanks (met de nodige obstakels) haar hart weet te winnen. Terwijl ze hem elke dag dus weer vergeet…

Ik krijg er gelijk weer zin in om te gaan kijken. Ohja, en om naar Hawaii te gaan ?

Waar kijken? Helaas niet op Netflix, maar wel op Pathé Thuis vanaf € 2,99.

Wall-e

In het algemeen geldt dat ik alles van Pixar geweldig vind. Wall-e is er eentje die ik op de een of andere manier kan blijven zien. Misschien ook wel omdat er zo weinig in gesproken wordt. Daardoor lijkt het minder snel te vervelen om hetzelfde te zien. De emotie die ze een simpel robotje mee hebben weten te geven blijft fantastisch.

Waar kijken? Helaas niet op Netflix, maar wel op Pathé Thuis vanaf € 2,99 en natuurlijk op Disney+.

Finding Nemo

Om in de Pixarsferen te blijven. De ándere Pixarfilm die ik waarschijnlijk wel het meest heb gezien van allemaal. Deels doordat ik 6 maanden in Australië ben geweest. Dus keek ik deze vooraf (wat wilde ik graag naar Sydney!) en achteraf met een traantje in mijn ogen (heimwee) en nóg een keer (sweet memories). Het is natuurlijk sowieso een topper in zijn genre.

Waar kijken? Helaas niet op Netflix, maar wel op Pathé Thuis vanaf € 2,99 en natuurlijk op Disney+.

Big Fish

Dit is niet zo’n bekende film, maar wel één van de mooiste films die ik ken. Het levensverhaal van een man die zijn hele leven zoveel fantasieverhalen heeft verteld, dat het verhaal niet meer van de werkelijkheid te onderscheiden is. Een verhaal naar mijn hart (ik hou van goede en fantasierijke verhalen) én ook nog eens als een plaatje verfilmd door mijn favoriete regisseur Tim Burton. Hij heeft recenter ook Alice in Wonderland en Charlie & The Chocolate Factory geregisseerd, en als je die hebt gezien dan begrijp je misschien wel het sfeertje van de film. Je kunt hem ook kennen van Edward Scissorhands, Sleepy Hollow en The Nightmare Before Christmas. Die ik overigens stuk voor stuk meermalen heb gezien. Maar ik noem hier bewust Big Fish omdat het een heel toegankelijke film is. Waar ik ook instap in deze film, ik blijf kijken.

Waar kijken? Big Fish vind je op Netflix

Moulin Rouge!

Dit is dan wel weer een bekende. Althans, voor de meeste meiden van mijn leeftijd volgens mij wel, want het is wel een beetje een vrouwenfilm. En een musicalfilm. Moet je tegenkunnen. Oók met Ewan McGregor trouwens (die speelt ook de hoofdrol in Big Fish, die ik hier boven noemde) en Nicole Kidman. Ook hiervoor geldt weer: het is zo’n mooi theatraal pláátje dat het visueel gewoon nooit verveelt. En de muziek is erg tof.

Waar kijken? Helaas niet op Netflix, maar wel op Pathé Thuis vanaf €2,99.

Forrest Gump

Tot slot nog een “normale” film. Of nouja… niet voor niets staat Forrest Gump momenteel nog altijd op 12 van de top 250 beste films volgens IMDb (internet movie database). “Run, Forrest, Run!” Wie kent deze nou niet? Ik was zelf trouwens wel een laatbloeier met deze film, want hij dateert al uit 1994 maar ik zag hem pas in 2008. Dat weet ik nog precies, omdat ik toen in het vliegtuig zat naar huis, na 3 maanden in Californië te hebben gewerkt en gereisd. En ik was dus onder andere net op de Santa Monica Boulevard geweest in LA, die je in de film ook voorbij ziet komen. Maar los van mijn sentimentele herinneringen is het natuurlijk een briljant verhaal. En hardlopers snappen het gevoel van “I just felt like running” ?

Waar kijken: helaas verdwenen van Netflix, maar wel te streamen via Pathé Thuis vanaf €2,99.

“Run, Forrest, Run!”

Netflix

Ik krijg gelijk de kriebels om wat van deze films op te zetten. En ik zou je ze natuurlijk graag aanraden, maar helaas zijn er dus maar weinig die op Netflix te vinden zijn… Aangezien wij geen enkele DVD-speler meer in huis hebben (zelfs niet in de laptops) zal ik zelf toch geduld moeten hebben tot ik ze weer eens tegenkom, of voor de betaalde versie kijken via Pathé Thuis of een dergelijke dienst. Ook geen ramp trouwens, want ze zijn allemaal vanaf € 2,99 te zien.

Wat zijn jouw films die je nooit gaan vervelen?

Films en seriesFilms en series

4 Reacties

 1. augustus 30, 2017 / 6:44 pm

  Forest Gump is geweldig! Die kan ik ook blijven zien. WallE vond ik erg mooi, heb er zelfs een traantje bij weg gepinkt 🙂

  • Yvonne - Vrolijke Fladderaar
   Auteur
   september 3, 2017 / 8:59 pm

   Ohh ja, ik ook hoor. Elke Pixar film eigenlijk wel zowat, geloof ik.

 2. september 4, 2017 / 10:37 pm

  Big Fish heb ik ooit op school moeten bekijken maar daar herinner ik mij niet meer zo veel van. Moet ik dringend nog eens herbekijken dus. Ik kan films als The Holiday en Home Alone jaarlijks kijken rond de feestdagen, en films à la Bridget Jones kan ik ook gewoon blijven bekijken. Die vervelen mij nooit 🙂

 3. september 5, 2017 / 1:43 pm

  Big Fish is geweldig. Ik ben sowieso fan van Tim Burton en ook die film is weer een plaatje én heeft een prachtig verhaal. Het blijft één van mijn favoriete films.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.