Wishlist: check! Eindelijk warme voeten met SOXS

Weet je nog, dat ik al voor de tweede winter op zoek was naar mooie nieuwe pantoffels? Dankzij die blog kwam het ultieme antwoord: SOXS! Ofwel: geitenwollen sokken. Maar dan hip. Een vriendin zweerde erbij. Eerst moest ik daar een beetje om lachen. Geitenwollen sokken, meen je dat nou? Intussen ben ik om, en heb ik mijn tweede paar Soxs al in huis!

Een nieuw imago voor geitenwollen sokken

Soxs tilt geitenwollen sokken naar een heel nieuw level. Ze doen dat niet alleen door er een hip tintje aan te geven, maar ook door superzachte wol te gebruiken van Nieuw-Zeelandse schapen (duurzaam vervaardigde, zogenaamde ‘eco-wol’). Ze prikken niet, en zijn ademend en vochtregulerend. Geen zweetvoeten dus. Ze zitten lekker en je kunt ze bij thuis bij iedere outfit dragen.

Eindelijk warme voeten!

“Liefde en warmte voor jezelf”. Als je op de website van SOXS.co kijkt, dan krijg je al spontaan zin om met niet veel meer dan deze comfi sokken aan je lijf te lopen. Eindelijk iets gevonden dat ik er leuk uit vind zien (dat was met de pantoffelzoektocht nogal een drama), maar, het belangrijkste… zouden ze ook echt warm zijn? Ik had namelijk al wel van die ‘cosy socks’ als alternatief voor sloffen, en die vond ik nou juist niet warm genoeg op onze tegelvloer. Als ik stil zit, worden mijn handen en voeten makkelijk koud. Een kritische gebruiker dus… maar Soxs maakt het waar: ze zitten lekker, prikken inderdaad niet, en houden warmte goed vast. Omdat mijn voeten niet snel warm worden van zichzelf, draag ik er wel nog gewone katoenen sokken onder, wat nét dat beetje extra warmte geeft dat ik nodig heb. Maar dat zou ik in pantoffels waarschijnlijk ook doen. Dus mijn missie is geslaagd: eindelijk iets waarin mijn voeten zich comfortabel voelen. Zonder dat ze gaan zweten omdat het té warm is!

ModeMode

Welkom bij de geitenwollensokkenclub

En ja, het oog wil ook wat. SOXS.co weet je al goed in te pakken als ‘lid’ van de geitenwollensokken club. Zo’n doosje als hierboven valt door de brievenbus (super snel ook: ik had ze de volgende dag in huis). Echt een cadeautje voor jezelf! De linkse is de mannenversie, want ze maken sokken voor de hele familie. De man des huizes heeft intussen ook al zijn eigen stoere paar, in iets minder hoog model en antraciet uitvoering.

Ik kocht ook nog een speciaal yoga paar, die nog ietsje langer zijn en compleet met antislip onderkant. Het pakje rúikt zelfs lekker en een handgeschreven kaartje maakt het af. Zo wordt het wel heel moeilijk om het imago suf te blijven vinden. En als je de prijs vergelijkt met pantoffels, dan kosten die warme voetjes ook nog niet eens zoveel.

Laat die koudegolf maar komen… ik kan er eindelijk weer tegen!

Lees ook: Het leed dat nieuwe pantoffels zoeken heet

PS. Ze zijn tegenwoordig ook te bestellen via diverse resellers, ook via Bol.com. Ik heb echter hele goede ervaringen met rechtstreeks via Soxs bestellen. Maar as je bijvoorbeeld een Bol cadeaukaart hebt is dat natuurlijk ook een optie 🙂 

Yoga sokken van Soxs

Voor dit artikel heb ik niets gekregen. Ik wil gewoon graag mijn goede ervaring delen.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

1 Reactie

  1. februari 23, 2018 / 7:50 pm

    Ze zien er heerlijk warm en zacht uit en helemaal niet oudbollig! Het is dat ik net hele mooie UGG pantoffels heb gehad anders was ik wel in de verleiding gekomen denk 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.