Wishlist: check! Super blij met de Dyson snoerloze stofzuiger

Nog voordat ik een blog kon schrijven over dit Wishlist item, hebben we hem nu al in huis: de snoerloze stofzuiger van Dyson! Zo’n draadloze stofzuiger leek me echt ideaal en al na enkele keren gebruiken kan ik je vertellen: dat is het ook écht.

Edit 2020: intussen is de Dyson alweer 3 jaar in huis, en ik ben er nog steeds blij mee. Het artikel heb ik op een paar puntjes bijgewerkt met mijn ervaring.

Voordelen van de snoerloze stofzuiger

Ik vond stofzuigen gelukkig al helemaal niet vervelend, maar nu is het helemaal een feest. Waarom zou je voor een snoerloze stofzuiger kiezen?

 • Duh: geen snoer! Dus niet langer van stopcontact naar stopcontact werken. Geen gedoe met inrollen. En nooit meer de irritatie dat je ergens nét niet bij kunt, omdat je snoer te kort is.
 • Je loopt er dus ook gemakkelijk mee van boven naar beneden (eerst hadden we zowel beneden als boven een stofzuiger staan).
 • Voordeel van de steelstofzuiger: niet meer zo’n onhandige stofzuigerslang die met opbergen altijd in de weg zit!
 • Hij neemt zo lekker weinig ruimte in beslag.

Onze trap was op deze foto nog niet aangepakt. Maar stofzuigen is in elk geval zo gepiept! Tegenwoordig gebruik ik er het opzetborsteltje voor in plaats van de lange steel. Ideaal om de trap snel te kunnen doen.

 • Door het gemak, pak je hem ook gerust even tussendoor om even wat kruimels op te ruimen. In plaats van die maar te laten liggen tot je een keer aan het hele huis gaat beginnen.
 • Dyson betekent ook nog eens zakloos: nooit meer stofzuigerzakken die ineens vol zitten.
 • Je bouwt hem makkelijk om tot ultraluxe krachtige kruimeldief. Dus ook de trap en je auto zijn in een handomdraai gestofzuigd.
 • Met het handige opzetborsteltje stof ik een heleboel dingen die ik normaal structureel zou overslaan: plinten, randjes van stopcontacten, nachtlampjes, you name it!
 • En dat ombouwen gaat ook nog eens echt super makkelijk. Een eenvoudig kliksysteem dat gewoon smooth werkt.

Lees ook: Huishoudelijke apparaten die je leven makkelijker maken

Electronica algemeen

Is Dyson echt zo goed?

Wil je een fatsoenlijke snoerloze stofzuiger, kies dan wel voor een Dyson. Wij hadden een tijdje geleden al advies ingewonnen. De prijsverschillen zijn namelijk best groot. Maar het verschil in kwaliteit óók. De twee punten waarop Dyson boven alle andere merken staat, zijn nou net cruciaal bij een draadloze stofzuiger: de zuigkracht en de accu.

Mijn auto stofzuigen bij de wasstraat vind ik een vreselijke klus. Gedoe met die snoer, net niet genoeg tijd, niet krachtig genoeg… verleden tijd!

Andere steelstofzuigers waren een stuk minder krachtig. Zoals de winkelmedewerker zei: “een kruimeldief op een verlengstuk”. Eigenlijk niet geschikt om je huis mee te stofzuigen. En je wil een accu die zo lang mogelijk meegaat, zodat je niet alsnog 3 sessies nodig hebt voordat je alles hebt gedaan.

Lees ook: Ik biecht op! 3 shortcuts in het huishouden

Wij hebben de Dyson V8 Absolute+ gekozen met de (destijds) langste accuduur, die het 40 minuten zou moeten doen. Geen idee of dat daadwerkelijk zo is, want met het hele huis ben ik véél sneller klaar. Daar heeft hij dus in elk geval ruim voldoende power voor. Met de variant die maar 20 minuten meegaat is dat denk ik wel net wat krap. Tegenwoordig zijn er alweer betere op de markt. Voor een gemiddelde eengezinswoning heb je die in principe niet nodig.

Nadelen van de snoerloze stofzuiger

Op dit moment heb ik nog niet veel nadelen ontdekt in het gebruik. Maar er zijn natuurlijk altijd wel een paar minpuntjes.

 • Het reservoir is niet enorm groot, dus je moet het wel geregeld leegmaken (als ik het hele huis heb gedaan, schud ik ‘m gelijk even leeg. Wat eigenlijk ook geen moeite is).
 • Een vriendin tipte me dat het opzuigen van glas ook niet ideaal is met de ronddraaiende borstels. Ik zou het reservoir en de filters er ook niet lelijk mee willen beschadigen. Dus we bewaren toch nog maar een ouderwetse stofzuiger voor het groffe werk.
 • Bij ons thuis is het net te krap/onhandig om ermee onder het bed te stofzuigen, dus daar pak ik mijn oude stofzuiger nog voor.
 • De accu heeft geen eeuwig leven, dus de levensduur van de stofzuiger is wel wat korter dan die van mijn vorige ‘good old normale’ (die het al meer dan 7 jaar prima doet). Je kan overigens wel een nieuwe losse accu bestellen.
 • Het is een flinke aanschaf.

Maar wat dit laatste punt betreft: je krijgt er écht een heleboel gemak voor terug!

Had ik al gezegd dat ik er blij mee ben?

Happy huisvrouw… nooit gedacht dat ik ooit nog eens een ode aan de stofzuiger zou brengen ?

Dit artikel is geschreven in 2017, maar bijgewerkt in 2020 met mijn ervaringen.

Dit artikel is niét gesponsord door Dyson. Was het maar zo! Helaas. Maar ik ben dus gewoon écht fan 🙂

HuishoudenHuishouden

4 Reacties

 1. juli 20, 2017 / 2:39 pm

  Wat heerlijk moet dat zijn! Een snoerloze stofzuiger. Goede review heb je geschreven. 🙂

 2. juli 21, 2017 / 4:04 pm

  Nou top. Wat gaaf dat je hier een review over schrijft. Ik heb twee gewone (met snoer dus) Dyson’s gehad maar deze gingen best snel kapot en ik ben toen overgestapt naar een ander merk. Maar wauw, zo een snoerloze lijkt mij wel wat.

  • Yvonne - Vrolijke Fladderaar
   Auteur
   juli 26, 2017 / 7:28 am

   Oei, en die gewone Dysons zijn volgens mij ook niet bepaald goedkoop. Kan me voorstellen dat dat je dan erg tegenvalt! Ik hoop toch wel dat deze even meegaat ?

 3. juli 22, 2017 / 12:59 pm

  Wij hebben een soort gelijke ook van Dyson. Ideaal inderdaad, ik vind hem vooral super in gebruik op de trap. Niet meer dat gesjouw 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.